Prima pagină » Retete » Reteta lunii » Aprilie 2012 » Cozonac cu coaja dulce

Cozonac cu coaja dulce

Cozonac cu coaja dulce
Group Weight / Volume Unit Product
Reţetă aluat 1000 g făină de grâu
Reţetă aluat 80 g Korent Europe
Reţetă aluat 200 g zahăr
Reţetă aluat 80 g drojdie proaspătă
Reţetă aluat 15 g sare
Reţetă aluat 450 ml apă
Reţetă aluat 80 g Zela Creme 80%
Umplutură nucă 500 g Walnussfulle
Umplutură nucă 300 ml apă
Umplutură nucă 50 g cacao
Umplutură nucă 5 g Flavour Rum
Decor 100 g Paletta Coldjel

Pentru aluat se amestecă ingredientele, cu excepţia Zela Creme 80%, şi  se malaxează timp de 4-5 minute la prima viteză şi 4-5 minute la viteza a doua, în funcţie de cantitatea de aluat. Zela Creme 80% se adaugă în ultimele 2-3 minute de malaxare. Aluatul obţinut se lasă la odihnă 10 minute, apoi se divizează, se modelează şi se lasă la predospit timp de 10 minute.  Umplutura se obţine prin amestecarea tuturor ingredientelor. Aluatul se taie cuburi ce se dau prin umplutura de nucă. Se aşează în tăvi şi se lasă la dospit timp de 30-40 minute.  Coacerea se realizează la temperatura de 170°C, timp de 40-50 minute. După răcire, se aplică pe suprafaţă în strat subţire Paletta Coldjel.

Sari la conţinut | Sari la navigare