Prima pagină » Retete » Reteta lunii » August 2014 » Paine integrala, cu fructe

Paine integrala, cu fructe

Paine integrala, cu fructe
Group Weight / Volume Unit Product
Aluat 8 kg faina alba de grau
2 kg Multicereal Mix Natural
0,250 kg drojdie de panificatie
5 L apa (in functie de calitatea fainurilor)
5 kg stafide
Decor 0,500 kg Seed Mix

Se amesteca ingredientele (cu exceptia stafidelor)  si se framanta  pana la obtinerea unui aluat bine dezvoltat. Spre sfarsitul malaxarii se adauga stafidele. Aluatul se lasa la fermentat timp de  10 minute. Se divizeaza la greutatea de 0,350 kg si se lasa in repaos intermediar 10 minute, se modeleaza  si se decoreaza cu Seed Mix.  Se lasa la dospit  50-60 minute la 32-35 °C si 75-80% umiditate relativa. Cu 10 minute inainte de sfarsitul dospirii aluatul se cresteaza. Coacere se face la 220-230 °C, timp de 20 de minute.

Sari la conţinut | Sari la navigare