Prima pagină » Retete » Reteta lunii » Ianuarie 2013 » Briosa Caramel

Briosa Caramel

Briosa Caramel
Group Weight / Volume Unit Product
Aluat 1000 g faina
Aluat 100 g Korent Classic Panettone
Aluat 220 g zahar
Aluat 80 g drojdie
Aluat 15 g sare
Aluat 80 g Zela Creme
Aluat 450 ml apa
Umplutura 300 g Patissier Apple
Umplutura 150 g Filling Caramel
Decor 100 g Mont Blanc

Pentru obtinerea aluatului se malaxează ingredientele, cu excepţia Zela Creme, timp de 4-5 minute la prima viteza, apoi 4-5 minute la viteza a doua, pana la obtinerea unui aluat bine dezvoltat. Zela Creme se adauga in ultimile 2-3 minute de malaxare. Aluatul se lasa la odihna timp de 10 minute, apoi se divizeaza la 80 g, se modeleaza rotund si se lasa la predospit timp de 10 minute. Se modeleaza final sub forma  rotunda si se da  la dospitor pentru 30-40 de minute. Spre finalul dospirii, mijlocul fiecarei forme se aplatizeaza cu degetul, lasand crescute doar marginile acestora si se adauga in centrul fiecarei forme cate 20 g de umplutura.  Coacerea se realizeaza la temperatura de 220°C timp de 12 minute. Dupa coacere se decoreaza cu  Mont Blanc.

Sari la conţinut | Sari la navigare