Prima pagină » Retete » Reteta lunii » Ianuarie 2014 » Chifle cu mere si scortisoara

Chifle cu mere si scortisoara

Chifle cu mere si scortisoara
Group Weight / Volume Unit Product
Aluat 1 kg faina
0,600 kg drojdie
0,015 kg sare
0,450 L apa
0,100 kg Korent Natural
0,060 kg Zela Creme
0,200 kg fructe confiate
Umplutura de mar si migdala 0,500 kg mere taiate (rondele)
0,005 kg scortisoara
0,080 kg Almond Paste

Se amesteca ingredientele pentru aluat, cu excepţia fructelor confiate si Zela Creme.  Se malaxeaza timp de 4-5 minute la prima viteza şi 4-5 minute la viteza a doua.  In ultimile 2-3 minute de malaxare se adauga Zela Creme, iar la final fructele confiate. Aluatul obţinut  se lasa la odihna timp de 10 minute, apoi se intinde in foaie cu grosimea de 3 mm si se decupeaza. Jumatate din numarul de piese rezultate se umezesc. Pe fiecare piesa umezita se aseaza cate o felie de mar,se presara scortisoara, se adauga cate 5 g de Almond Paste (Pasta de migdale) si  se unesc una cate una cu piesele ramase libere. Se aseaza in tavi si se lasa la dospit timp de 60 de minute. Inainte de coacere se ung cu ou.  Coacerea se realizeaza la temperatura de 250 °C, timp de 10 minute.

Sari la conţinut | Sari la navigare