Bagheta

Bagheta
Group Weight / Volume Unit Product
Aluat 1 kg faina de grau tip 650
0,100 kg Amore Melange
0,010 kg drojdie
0,020 kg sare
0,750 - 0,800 L apa (in functie de umiditatea fainii)

Se malaxeaza  toate ingredientele   pana la obtinerea unui aluat bine dezvoltat, folosind la prima viteza doar 2/3 din cantitatea totala de apa. Restul de apa se adauga treptat pana la obtinerea unui aluat de consistenta mica  dar bine dezvoltat. Temperatura  aluatului trebuie sa fie de 25 °C. Aluatul se lasa la fermentat timp de 60 de  minute intr-un vas larg, bine tapetat cu faina . Dupa fermentare,  aluatul se rastoarna incet pe o masa acoperita cu faina  si se divizeaza la 0,350 kg. Bucatile de aluat se lasa la predospire 20 de minute. Se da forma finala, se aseaza in tavile alveolare si se da la dospit pentru aproximativ 50 de minute. Se cresteaza inainte de introducerea in cuptor. Temperatura de coacere va fi de 230 °C, timp de 25 de minute in cuptorul cu aburi.

Sari la conţinut | Sari la navigare