Prima pagină » Retete » Reteta lunii » Octombrie 2013 » Bomba cu ciocolata

Bomba cu ciocolata

Bomba cu ciocolata
Group Weight / Volume Unit Product
Reteta baza 500 g Genoise Cacao
500 g ou
Reteta Choco 375 g Zeesan Choco
300 ml apa
1500 g Rosette
300 g Miroir Choco
Reteta Fursec 250 g faina
60 g Soft& Easy
150 g Zela Creme
60 ml apa
2 g scortisoara
Reteta Neutral 100 g Zeesan Neutral
125 ml apa
500 g Rosette
50 g Hazelnut Krokant
Reteta Scaldis 100 g Scaldis White
50 g Decoration Sugar
Decor 100 g Scaldis Dark

Ingredientele pentru baza se mixeaza timp de 8-10 minute la viteza mare. Compozitia se toarna intr-o tava tapetata cu hartie de copt, care este introdusa apoi in cuptor. Coacerea se realizeaza la temperatura de 200-220 °C, timp de 3-5 minute. Dupa racire se decupeaza cu o forma rotunda.  Sarlota Choco se obtine prin mixarea usoara  a Zeesan-ului Neutral, dizolvat in apa cu Rosette spumata. Se toarna in forme ovale si se da la rece pentru 24 de ore. Dupa racire, se scoate din forme, se imbraca cu un strat de Miroir Choco si se aplica pe baza. Pentru Fursec se mixeaza toate ingredientele cu paleta timp de 8-10 minute la viteza medie. Compozitia se toarna in tava cu posul prevazut cu sprit si se da la cuptor timp de 8-10 minute la temperatura de 200 °C.  Sarlota Neutral se obtine prin mixarea usoara a Zeesan-ului dizolvat in apa cu Rosette spumata. Se da la rece pentru minim o ora, dupa care se modeleaza sub forma de sfere si se introduce iar la rece. Dupa racire se imbraca cu un strat de Hazelnut Krokant si se aplica pe Fursec. La final se incalzeste Scaldis White si se formeaza sfere care se dau prin Decoration Sugar. Prajitura se incheie cu decorul realizat din figurine de Scaldis Dark

Sari la conţinut | Sari la navigare