Prima pagină » Retete » Reteta lunii » Octombrie 2014 » Chifle cu fructe si seminte de dovleac

Chifle cu fructe si seminte de dovleac

Chifle cu fructe si seminte de dovleac
Group Weight / Volume Unit Product
Aluat 1 kg faina
0,080 kg drojdie
0,015 kg sare
0,450 L apa
0,100 kg Korent Europe
0,080 kg Zela Creme
0,200 kg fructe confiate
0,200 kg merisoare
0,200 kg stafide
Decor 0,300 kg seminte de dovleac
0,100 kg faina pregelifiata de secara

Mod de lucru:

Se amesteca ingredientele pentru aluat, cu exceptia fructelor confiate si Zela Creme.  Se malaxeaza timp de 4-5 minute la prima viteza si 4-5 minute la viteza a doua.  Zela Creme  se adauga in ultimile 2-3 minute de malaxare, iar la final se adauga fructele confiate. Aluatul obtinut  se lasa la odihna timp de 10 minute, apoi se divizeaza, se modeleaza rotund si se lasa la relaxat timp de alte 10 minute. Bucatile de aluat se umezesc si se decoreaza. Se aseaza in tavi si se lasa la dospit pentru 60 de minute. Coacerea se realizeaza la temperatura de 250 °C, timp de 10 minute.

Sari la conţinut | Sari la navigare