Prima pagină » Retete » Retete brutarie » Paine Prokorn

Paine Prokorn

Paine Prokorn
Weight / Volume Unit Product
1000 g faina de grau tip 650
1000 g Panomix Prokorn
30 g drojdie proaspata
0 g sare (mixul contine sare)
590 ml apa (in funtie de calitatea fainii)

Se amesteca toate ingredientele si se malaxeaza timp de 7 minute la viteza I si 3-4 minute la viteza a II-a a. Temperatura aluatului trebuie sa fie de 26-28 °C. 
Aluatul se lasa la odihna 10 minute, se taie in bucati, se modeleaza in forma de buturuga si se decoreaza cu Prokorn Decoration. Dospirea finala se realizeaza timp de 50-60 minute la 35 °C si umiditate relativa de 75 %. Inainte de coacere pe suprafata produsului se efectueaza 3 taieturi longitudinale. Coacerea se realizeaza la 230-240 °C timp de 20 de minute, in cuptorul cu aburi.

Sari la conţinut | Sari la navigare