Rețete Rețete

Cheesecake

Reteta

Grup Greutate / Volum Unitate Produs
Blat 0,085 kg Zela Creme 70
Blat 0,035 kg Soft & Easy
Blat 0,135 kg făină albă tip 480
Blat 0,008 kg sare
Blat 0,016 kg zahăr pudră
Blat 0,010 kg răzătură de lămâie
Cremă de brânză 0,300 kg Cheesekrem
Cremă de brânză 0,005 kg Flavour Lemon
Cremă de brânză 0,700 kg brânză Mascarpone
Cremă de brânză 0,300 kg ouă
Cremă de brânză 0,200 kg zahăr
Cremă de brânză 0,500 kg apă rece
Glazură de fructe 0,200 kg Patissier Forest Fruits
Decor Rosette

Mod de lucru

Pentru blat:

Se malaxează ingredientele timp de 2-3 minute la prima viteză şi 4-5 minute la viteza a doua, excepţie făcând grăsimea Zela Creme, care se adaugă spre sfârşitul malaxării. Se obţine un aluat bine malaxat, care se lasă la odihnă timp de 5-10 minute.

 

Pentru crema de brânză:

Se mixează Cheesekrem cu apa timp de 2-3 minute la viteza medie, apoi se adaugă restul ingredientelor, mixându-se la viteza medie, până la omogenizare.

 

Prepararea tartei:

Aluatul de tartă se întinde în foaie subţire, se aşează ca bază într-o tavă rotundă cu pereţii mai înalţi, sau o formă de tort cu diametrul de 24 cm. Se îmbracă şi pereţii tăvii, iar la sfârşit se adaugă crema de brânză şi se dă la cuptor. Coacerea se realizează la temperatura de 130°C, timp de 30- 40 minute. După răcire, se aplică pe suprafaţă, în strat subţire, glazura de fructe. La final se decorează cu frisca.

Cheesecake