Prima pagină » Retete » Retete cofetarie » Amandină - de post

Amandină - de post

Amandină - de post
Group Weight / Volume Unit Product
Reţetă blat 2000 g Browncake Mix
Reţetă blat 300 ml ulei
Reţetă blat 1 l apă
Reţetă cremă de ciocolată 600 g Zela Creme 70
Reţetă cremă de ciocolată 300 g Fondant
Reţetă cremă de ciocolată 100 g cacao 10-12% grăsime
Reţetă cremă de ciocolată 600 g Presta Choco
Sirop de zahăr aromatizat 750 g apă
Sirop de zahăr aromatizat 750 g zahăr tos
Sirop de zahăr aromatizat 30 g aromă Flavour Rum
Glazură 800 g Fondant Classic Choc
Glazură 500 g Scaldis Dark
Glazură 300 ml apă rece
Decor 300 g Presta Choco
Decor 100 g Miroir White

BlatulSe mixează cu paleta toate ingredientele timp de 7-8 minute la viteza mare a mixer-ului. Compoziția obținută se toarnă în mod egal în trei tavi 60/40 tapetate cu hârtie de copt. Coacerea se realizează la temperatura de 180ºC, timp de 10-12 minute.

Cremă: Se spumează la viteza mare, cu paleta Zela Creme cu Fondantul timp de 25- 30 minute. La final se adaugă restul ingredientelor și se mixează până la omogenizare.

Glazură: Fondantul și Scaldis Dark se omogenizează la Baie - Marie, iar la sfârșit se adaugă apa prin amestecare ușoară.

Sirop: Se fierbe apa cu zahărul, până la formarea unui sirop ușor consistent. La sfârșit se adaugă Flavour Rum.

Asamblare prăjitură: Se așează la baza prima foaie, se insiropează, se aplică primul strat de crema, se adaugă a două foaie, se insiropează, se intinde următorul strat de cremă, se adaugă ultima foaie, se insiropează, iar la final se intinde ultimul strat de cremă. Se da rece pentru 3-4 ore. După răcire, prăjitura se porționează, se glasează și se ornează.

Sari la conţinut | Sari la navigare