Retete
Prăjitură bicoloră

Reteta

Grup Greutate / Volum Unitate Produs
Foia albă 0,550 kg Genoise ES
Foia albă 0,550 kg ouă
Foaie cacao 0,280 kg Genoise ES
Foaie cacao 0,280 kg ouă
Foaie cacao 0,080 kg Dark Chocolate
Crema 1 0,200 kg Presta Vanilla
Crema 1 0,200 kg Filling Caramel
Crema 1 0,600 kg Rosette (spumată)
Crema 1 0,100 l apă
Crema 2 0,120 kg Zeesan Lemon
Crema 2 0,180 l apă rece
Crema 2 0,600 kg Rosette (spumată)
Sirop 0,160 kg zahăr
Sirop 0,320 kg apă
Sirop 0,010 kg Flavour Rum
Decor 0,900 kg Rosette (spumată)
Decor 0,200 kg Miroir Caramel
Decor 0,400 kg Scaldis Dark

Mod de lucru

    Ingredientele pentru foi se mixează timp de 8-10 minute la viteză mare. Compoziţiile se toarnă în tăvi tapetate cu hârtie. Coacerea se  realizează la 200-220°C timp de 3-5 minute.
    Cremele se obţin prin mixarea uşoară a ingredientelor.  După răcire, foile se însiropează şi se trece la asamblarea prăjiturii. La bază se aşează o foaie albă, peste care se întinde crema 1,  urmând foaia cu cacao, crema 2 şi în final foaia albă. 

    Se dă la rece şi apoi se portionează, obţinându-se 72 bucăţi.
    Pentru  decor, jumătate din cantitatea de frişcă se amestecă cu Miroir Caramel, iar jumatate se foloseşte simplă. Decorul se realizează utilizând un poş prevazut cu şpriţ. Pe fiecare bucată de prajitură se ataşează câte doi bobocei de ciocolată Scaldis Dark.