Prima pagină » Retete » Retete cofetarie » Prajitura Olimpia - de post

Prajitura Olimpia - de post

Prajitura Olimpia - de post
Group Weight / Volume Unit Product
Reteta blat Whitecake Mix 1680 g Genoise de post
Reteta blat Whitecake Mix 240 g ulei
Reteta blat Whitecake Mix 1080 ml apa
Reteta blat Whitecake Mix 180 g pasta de tomate
Reteta crema de lamaie 1200 g Fondant
Reteta crema de lamaie 120 g Zela Creme 70
Reteta crema de lamaie 240 g Presta Lemon
Reteta crema de lamaie 36 g lamaie rasa
Reteta crema de lamaie 85 g zeama lamaie
Decor 20 g Mont Blanc

Blatul: Se mixeaza primele trei ingrediente timp de 10 minute la viteza mare a mixerului, iar la sfarsit se adauga pasta de tomate, mixandu-se usor pana la omogenizare. Compozitia obtinuta se imparte in trei parti egale si se toarna in trei tavi tapetate cu hartie de copt. Coacerea se realizeaza la temperatura de 180°C, timp de 15 minute.

Crema: Se fluidizeaza fondantul la Bain-Marie, se adauga restul ingredientelor si se amesteca pana la omogenizare.

Asamblare prajitura: Dupa racirea foilor, se asambleaza prajitura ,aplicand pe foaia de la baza si pe cea din mijloc cate un strat de Crema de lamaie. Prajitura se da la rece, iar inainte de portionare se orneaza cu Mont Blanc.

Sari la conţinut | Sari la navigare