Prima pagină » Retete » Retete cofetarie » Prăjitura Profiterol

Prăjitura Profiterol

Prăjitura Profiterol
Group Weight / Volume Unit Product
Foile de ruladă 0,500 kg Genoise ES
Foile de ruladă 0,500 kg ouă
Crema 1 0,120 kg ouă
Crema 1 0,200 kg zahăr
Crema 1 0,100 kg lapte praf
Crema 1 0,500 l apă
Crema 1 0,400 kg Zeesan Neutral
Crema 1 1,400 kg Rosette
Crema 1 0,020 kg Flavour Vanilla
Crema 2 0,400 kg Tomp P Special
Crema 2 0,800 l apă rece
Choux-uri 0,450 kg Jello Total Cold
Choux-uri 0,620 l apă rece
Choux-uri 0,250 kg Patissier Forest Fruits
Decor 0,050 kg Mont Blanc
Decor 0,050 kg cacao

Ingredientele pentru foi se mixează timp de 8-10 minute la viteza mare. Compoziţa se toarnă în două tăvi tapetate cu hârtie. Coacerea se  realizează la 200-220°C timp de 3-5 minute.
Pentru Crema 1, se pune la fiert amestecul de ou, zahăr, lapte praf şi apa în baie de aburi până se ajunge  la consistenţa  unei smântâni mai groase, apoi se scoate din baia de aburi  şi se lasă în repaos timp  de 5 min., după care se adaugă Zeesan-ul şi Rosette spumată, amestecându-se lejer întreaga compoziţie.
Crema 2 se realizează prin mixarea celor două ingrediente timp de 5 minute la viteza maximă. Gogoşelele de profiterol se obţin prin mixarea celor două ingrediente timp de 10 minute  la viteză mare, după care, compoziţia  se toarnă cu poşul pe tava tapetată cu hârtie şi se coace la 220-230°C timp de 10 minute.  Pe prima foaie se pune un strat de Patissier Forest Fruits, apoi se aşează a doua foaie şi crema 1 în care se inserează gogoşelele de profiterol umplute cu crema 2.
Se decorează cu Mont Blanc şi cacao, se raceşte şi se porţionează.

Sari la conţinut | Sari la navigare