Prima pagină » Retete » Retete patiserie » Cozonac cu ciocolată

Cozonac cu ciocolată

Cozonac cu ciocolată
Group Weight / Volume Unit
Aluat 0,1 kg Korent Panettone
Aluat 1 kg făină
Aluat 0,08 kg drojdie
Aluat 0,015 kg sare
Aluat 0,220 kg zahăr
Aluat 0,40-0,45 l apă
Aluat 0,08 kg Zela Creme 80
Umplutură 1 kg Primo Dark Chocolate
Decor 0,1 kg ouă
Decor 0,05 kg Decoration Sugar

Mod de lucru:

Îngredientele pentru aluat se amestecă, excepție facând Zela Crème 80, se malaxează timp de 4-5 minute la prima viteza și 5-6 minute la viteza a doua, în funcție de cantitatea de aluat. Zela Crème 80 se adaugă în ultimile 2-3 minute de malaxare. Aluatul obținut se lasă la relaxat timp de 15–20 de minute. Se divizează la 0,550 kg, se modelează rotund și se lasă la predospit 10 minute. Fiecare bila de aluat predospit se împarte în două, se întinde în foi, se adaugă câte 0,150 kg Primo Dark Chocolate pe fiecare foie, se rulează, se împletesc fitilele două câte două și se așează în tavi. Se dau la dospitor, pentru 60-70 de minute. După dospire se unge suprafața cu ou, se decorează și se dau la cuptor. Coacerea se realizează la temperatura de 180°C, timp de 30-40 de minute. 

Sari la conţinut | Sari la navigare