Prima pagină » Retete » Retete patiserie » Cozonac cu nuca si cacao

Cozonac cu nuca si cacao

Cozonac cu nuca si cacao
Group Weight / Volume Unit Product
Aluat 200 g Korent Natural
Aluat 80 g Pflazenfett Spezial
Aluat 1 kg faina alba de grau
Aluat 220 g zahar
Aluat 80 g drojdie proaspata
Aluat 500 ml apa
Umplutura 600 g Walnussfulle
Umplutura 300 ml apa
Umplutura 200 g cacao
Decor 50 g oua

Aluat:

Se malaxeaza ingredientele, exceptie facand grasimea si stafidele, timp de 4-5 minute la prima viteza si 4-5 minute la viteza a doua, spre sfarsitul malaxarii, adaugandu-se grasimea. Aluatul se lasa la relaxat timp de 10 minute, se divizeaza si se modeleaza rotund. Se lasa la predospit timp de 10 minute.

Umplutura: 

Se amesteca toate ingredientele pana la omogenizare.

Pregartire:

Bucatile de aluat se intind in foaie, se adauga umplutura, se ruleaza in fitile si se impletesc. Se aseaza in tavile unse cu Carlex si se dau la dospitor pentru aproximativ 60 de minute. Inainte de coacere se ung cu ou. Coacerea se realizeaza la temperatura de 180°C, timp de 35-45 de minute.

 

Sari la conţinut | Sari la navigare