Prima pagină » Retete » Retete patiserie » Cozonac cu nucă

Cozonac cu nucă

Cozonac cu nucă
Group Weight / Volume Unit Product
Aluat 1 kg faina
Aluat 100 g Korent Classic Panetone
Aluat 200-250 g zahar
Aluat 80 g drojdie proaspata
Aluat 150 g sare
Aluat 500 ml apa
Aluat 80 g Zela Creme
Crema de nuca 500 g Walnussfulle
Crema de nuca 200 ml apa

Mod de lucru: 

Se amestecă toate ingredientele- cu excepția Zela Creme- și se malaxează timp de de 4-5 minute la prima viteză și 4-5 minute la viteza a doua, în funcție de cantitatea de aluat. Spre sfârșitul malaxării se adaugă și Zela Creme. Aluatul obținut se lasă la relaxat timp de 10- 15 minute. Se divizează la 0,550 kg, se modelează rotund și se lasă la predospit 5- 10 minute. Crema de nuca se obține prin amestecarea celor doua ingrediente, până la omogenizare. Fiecare bilă de aluat predospit se împarte în două,se întinde în foi, se adaugă câte 0,100 kg Cremă de nucă pe fiecare foaie, se rulează, se împletesc fitilele două câte două și se așează în tăvi. Se dau la dospitor, pentru 60 - 70 de minute. După dospire se unge suprafața cu ou și se dau la cuptor. Coacerea se realizează la temperatura de 180 °C, timp de 30-40 de minute.

Sari la conţinut | Sari la navigare