Croissant

Croissant
Group Weight / Volume Unit Product
Aluat 1 kg faina
Aluat 170 g CroissantMix
Aluat 40 g drojdie
Aluat 50 g zahar
Aluat 480 ml apa rece
Aluat 440 g Zela Pastry
Amestecați toate ingredientele (în afară de Zela Pastry) până ce se mogenizează. Temperatura aluatului trebuie să fie de 24°C. Aluatul trebuie să fie de consistență tare. Se lasă aluatul la relaxat pentru 5-10 minute. Se laminează aluatul, se împachetează margarina şi se fac 3 împăturiri în 3 cu repaus la rece câte 15-20 minute. După ultima laminare aluatul se taie în triunghi şi se modelează croissantele. Croissantele se aşează pe tăvi şi se lasă la dospit 30 minute, la temperatura de 30°C şi umiditate mică (60–65°C). Coacerea se face la temperatura de 180–200°C timp de 15-20 minute.

Sari la conţinut | Sari la navigare