Retete
Croissant cu cremă de Post

Reteta

Grup Greutate / Volum Unitate Produs
aluatul 10 kg făină de grâu
aluatul 500 g Korent Europe
aluatul 700 g zahăr
aluatul 120 g sare
aluatul 25 % margarină (raportată la cantitatea de aluat)
umplutura 20 g Presta Choco FN(20 g de umplutură la 100 g de aluat)

Mod de lucru

    Toate materiile prime din reţetă, cu excepţia margarinei, se frământă la viteză mică până se formează aluatul, apoi se continuă frământarea la viteza mare încă 5 min. Aluatul obţinut se divizează în bucăţi de câte 1 kg, se modelează rotund si se lasă la relaxat 5-10 minute pe masă. După relaxare, se încorporează margarina si se fac două turări cu două împachetări: ambele în 3. Se dă la rece cca. 15 - 20 minute, apoi se repetă operaţia de turare cu cele două împachetări identice. La final se întinde foaie de lucru cu grosimea de 3mm ce se divizează în triunghiuri cu baza de 12cm. Umplutura se asează la bază, după
    care se rulează aluatul dinspre bază spre vârf. Dospirea se face la 35°C, umiditate 75%, timp de aprox. 30 minute. Coacerea se face la 230°C timp de 25 minute.