Cronut

Cronut este un produs de patiserie lansat acum cativa ani in Statele Unite, in urma inventiei chefului francez Dominique Ansel. Produsul este de fapt un croissant prajit, iar ideea lui Dominique a avut ca rezultat o isterie a cumparatorilor care au stat la rand ore intregi pentru a-si achizitiona primul Cronut.
Cronut
Group Weight / Volume Unit Product
Aluat 1 kg faina
Aluat 150 g CroissantMix
Aluat 40 g drojdie
Aluat 50 g zahar
Aluat 480 ml apa rece
Aluat 440 g Zela Pastry
Mod de lucru:
Amestecați toate ingredientele (în afară de unt sau margarină) până ce se omogenizează. Aluatul trebuie să fie de consistență tare. Se lasă aluatul la relaxat pentru 5-10 minute.Se laminează aluatul, se împachetează margarina şi se fac 3 împăturiri în 3, cu repaus la rece, câte 15-20 minute. După ultima laminare aluatul se decupeaza cu forme circulare, se aşează pe tăvi, se lasă la dospit timp de 30 de minute. Dupa dospire, se prăjesc la temperatura de 180° C timp de 2 minute pe fiecare parte. După răcire se umplu si se decorează.

Sari la conţinut | Sari la navigare