Prima pagină » Retete » Retete patiserie » Cuib de clătite

Cuib de clătite

Cuib de clătite
Group Weight / Volume Unit Product
Aluat 1000 g făină de grâu
Aluat 200 g Berlinermix 2000
Aluat 50 g drojdie proaspătă
Aluat 200 g ouă
Aluat 10 g sare
Aluat 320 ml apă
Umplutură 450 g Pancake Mix Total
Umplutură 750 ml apă
Decor 100 g Mont Blanc

Pentru obţinerea aluatului se malaxează ingredientele timp de 4-5 minute la prima viteză şi 4-5 minute la viteza a doua, în funcţie de cantitatea de aluat. Aluatul se lasă la odihnă timp de 10 minute, apoi se divizează la 80 g, se modelează rotund şi se lasă la predospit timp de 10 minute. Se modelează final sub formă rotundă şi se dă la dospitor pentru 20-30 minute. Spre finalul dospirii,  mijlocul fiecarei forme se aplatizează cu degetul, lăsând crescute doar marginile acestora. Coacerea se realizează la temperatura de 160°C timp de 15 minute. Pentru obţinerea umpluturii, se mixează cu paleta Pancake Mix Total şi apa timp de 5 minute. Se toarnă câte 25 g de compoziţie într-o tigaie încinsă şi se prăjesc formele  pe ambele părţi. După racire, se umple fiecare formă, coaptă, cu câte 4 forme prăjite. La final se decorează cu Mont Blanc.

Sari la conţinut | Sari la navigare