Prima pagină » Retete » Retete patiserie » Specialitate impletita

Specialitate impletita

Specialitate impletita
Group Weight / Volume Unit Product
Aluat 1 kg faina alba de grau
Aluat 100 g Premium Kalacsmix
Aluat 120 g zahar
Aluat 25 g drojdie prospata
Aluat 450-500 ml apa calduta
Aluat 80 g Zela Creme
Decor Ovex Powder

Se amestecă toate ingredientele, cu excepția Zela Creme și se malaxează timp de de 4-5 minute la viteza a I-a și 4-5 minute la viteza a II-a, în funcție de cantitatea de aluat. Spre sfârșitul malaxării, în ultimele 2-3 minute, se adaugă și Zela Creme.

Aluatul obținut se lasă la relaxat timp de 10-15 minute, după care se divizează la 0,0750 kg, se formează fitile și se împletește în patru. Se dă la dospitor pentru 50 de minute, suprafața se unge cu Ovex Powder (pudra de ou) și se dau la cuptor. Coacerea se realizează la temperatura de 180 °C, timp de 18-20 de minute.

Sari la conţinut | Sari la navigare