Panettone


Group | Weight / Volume | Unit | Product |
---|---|---|---|
Reteta aluat | 1000 | g | faina |
100 | g | Korent Panetone | |
220 | g | zahar | |
60 | g | drojdie | |
15 | g | sare | |
500 | ml | apa | |
10 | ml | Flavour Rum | |
80 | g | Zela Creme | |
Reteta Umplutura | 100 | g | Pajets Chocolate |
100 | g | stafide | |
Decor | 50 | g | ou |
Se amestecă ingredientele pentru aluat, cu excepţia Zela Creme si se malaxează timp de 4-5 minute la prima viteză şi 4-5 minute la viteza a doua, în funcţie de cantitatea de aluat. Zela Creme se adaugă în ultimile 2-3 minute de malaxare, iar in ultimul minut se adauga si Umplutura . Aluatul obţinut se lasa la predospit intr-un vas acoperit timp de 45 – 50 de minute. Se divizează la 550 g si se aseaza in forme. Se lasă la dospit timp de 50-60 de minute. Inainte de coacere se unge cu ou. Coacerea se realizează la temperatura de 180°C, timp de 30-40 minute.