Prima pagină » Retete » Retete brutarie » Ciabatta Forest Fruit

Ciabatta Forest Fruit

Ciabatta Forest Fruit
Weight / Volume Unit Product
10 kg faina de grau tip 650
150 g drojdie
500 g Fermento L Forest Fruit
200 g sare
100 g rosii deshidratate
6-6.5 L apa

Mod de lucru:

Se malaxează ingredientele timp de 6-7 minute la prima viteza si 8-10 minute la viteza a doua, pana la formarea unui aluat bine malaxat. Aproximativ 80% din cantitea de apa se adauga la inceputul malaxarii, iar restul treptat, la a doua viteza . Aluatul se asaza intr-un vas uns cu ulei, se acopera si se lasă la fermentat timp de 60-90 de minute, cu impaturiri ale aluatului la fiecare 30 de minute. După fermentare, aluatul se rastoarnă încet pe o masă acoperită cu făină, se divizează, se modeleaza si se lasă la predospire timp de 30 de minute (in functie de temperatura ambientala). Se dă forma finală, se așază pe panacod și se dă la dospit pentru aproximativ 30-40 de minute. Bucatile de aluat se cresteaza la finalul dospirii si se introduce in cuptor. Temperatura de coacere va fi de 220-230°C, timp de 15-20 de minute, în cuptorul cu aburi. Ultimele 5 minute de coacere se realizeaza fara abur.

Sari la conţinut | Sari la navigare