Retete
Covrigi Opăriţi

Reteta

Grup Greutate / Volum Unitate Produs
Covrigi vanilaţi 10 kg făină de grâu tip 650
75 g drojdie proaspătă
80 g sare
300 g grăsime Zea Soft
50 g Korent Europe
200 g zahăr
Covrigi săraţi 10 kg făină de grâu tip 650
50 g drojdie proaspătă
100 g sare
500 g grăsime Zea Soft
30 g Super Soft
100 g zahăr
Sirop pentru opărire 2 kg zahăr
5 l apă

Mod de lucru

    Se malaxează toate materiile prime, cu excepţia grăsimii, la viteza mică până se formează aluatul, apoi se adaugă grăsimea si se continuă malaxarea la viteza mare, până aluatul are o consistenţă mai legată comparativ cu aluatul de pâine albă.
    Aluatul astfel obţinut, se lasă la relaxat 5-10 min., apoi se divizează în fitile de 100g pentru un covrig cu susan sau mac, echivalent cu 80g produs finit. Din fitil se modeleaza covrigul care dospit 10-15 min. se opăreste în soluţia de zahăr fierbinte, se trece prin mac sau susan, apoi se coace la 180°C timp de 10-15 min.