Retete
Paine cu legume

Reteta

Greutate / Volum Unitate Produs
10 kg faina de grau tip 650
100 g drojdie
5 kg Silkgrain Veggie
160 g sare
6 L apa

Mod de lucru

    Se malaxează ingredientele (cu exceptia Silkgrain Veggie) timp de 6-7 minute la prima viteza si 8-10 minute la viteza a doua, pana la formarea unui aluat bine malaxat. Aproximativ 80% din cantitea de apa se adauga la inceputul malaxarii, iar restul treptat, la a doua viteza. Spre finalul framantarii, se adauga Silkgrain Veggie. Aluatul se asaza intr-un vas uns cu ulei, se acopera si se lasă la fermentat timp de 90-120 de minute, cu impaturiri ale aluatului la 30-60 de minute. După fermentare, aluatul se rastoarnă încet pe o masă acoperită cu făină, se divizează, se modeleaza si se lasa la predospire timp de 25-30 de minute (in functie de temperatura ambientala). Se da forma finală, se asaza pe panacod și se introduce in dospitor pentru aproximativ 25-30 de minute. Bucatile de aluat se cresteaza si se introduce in cuptor. Temperatura de coacere va fi de 220-230°C, timp de 25-30 de minute, în cuptorul cu aburi. Ultimele 10 minute de coacere se realizeaza fara abur.