Rețete Rețete

Melcişori frezaţi

Reteta

Grup Greutate / Volum Unitate Produs
Aluat 1000 g făină de grâu
Aluat 100 g Korent Europe
Aluat 20 g zahăr
Aluat 80 g drojdie proaspătă
Aluat 15 g sare
Aluat 450 ml apă
Aluat 80 g margarină Zela Creme 80%
Aluat 100 g Pajets Chocolate
Decor 50 g nucă de cocos
Decor 50 g Paletta Coldjel

Mod de lucru

Se amestecă ingredientele pentru aluat, cu excepţia Zela Creme şi se malaxează timp de 4-5 minute la prima viteză şi 4-5 minute la viteza a doua, în funcţie de cantitatea de aluat. Zela Creme 80% se adaugă în ultimele 2-3 minute de malaxare, iar în ultimul minut se adaugă Pajets Chocolate. Aluatul obţinut se lasă la odihnă 10 minute, apoi se divizează, se modelează, se aşează în tăvi şi se lasă la dospit timp de 30-40 minute. Coacerea se realizează la temperatura de 170°C, timp de 25-30 minute. După coacere se aplică pe suprafaţa produselor, în strat subţire, Paletta Coldjel şi se decorează cu nucă de cocos.

Melcişori frezaţi