Știri Știri

Optimizarea producției
și vânzărilor, la
îndemâna oricărui brutar.

Din dorinta de a sprijini clientii si pentru ca acestia sa fie intotdeauna cu un pas inaintea solicitarilor consumatorilor, noi, cei de la Zeelandia, dezvoltam si inovam o gama variata de produse complexe care raspund cerintelor clientilor.

În seria produselor performante se înscriu și cele create pentru optimizarea proceselor întrerupte de panificație. Întrucât această tehnologie este una complexă, ce poate oferi rezultate doar prin înțelegerea și respectarea procesului tehnologic, Zeelandia a susținut la începutul primăverii un seminar, deopotrivă informativ și demonstrativ, cu privire la această tehnologie. Evenimentul s-a desfășurat la sediul din Brașov al furnizorului de echipamente și accesorii pentru morărit, panificație, patiserie, cofetărie și gelaterie Novapan, ca urmare a parteneriatului dintre acesta și Zeelandia.

Obiectivul principal al seminarului a fost informarea participanților cu privire la cum pot fi anticipate solicitările consumatorilor și răspunsul prompt la aceste solicitări, prin eficientizarea producției și dezvoltarea de produse și aplicații noi. Astfel, s-a pus accentul pe procesele întrerupte și aluaturile congelate, care au un rol decisiv în crearea de produse proaspete pe raft, indiferent de momentul zilei.

La nivel european tendința pieței de congelate în perioada 2012-2016 este una de continuă creștere și dezvoltare, cu până la 5% pe an. Pentru a răspunde cu succes cererii din partea consumatorilor pentru produsele proaspete, Zeelandia a prezentat în cadrul seminarului 4 produse, prețabile la etapele proceselor întrerupte de panificație:

  1. Nordix Super New - Ameliorator pulverulent pentru aluaturi nedospite congelate

Ca avantaje ale acestui produs enumerăm:

previne formarea cristalelor mari de gheață care apar în procesul de congelare și protejează celulele de drojdie; menține caracteristicile structurii glutenice după congelare; păstrează caracteristicile aluatului chiar și după o perioadă lungă de depozitare la congelator; sortimentație mare disponibilă în orice moment: pot fi realizate produse finite proaspete într-un timp scurt.

  1. Nordix PB - Ameliorator pulverulent pentru produse de panificație pre-coapte

Ca avantaje ale acestui produs enumerăm:

  • stabilizează structura glutenică și miezul parțial copt;
  • asigură protecție la congelarea produsului pre-copt;
  • păstrează prospețimea produsului după coacerea finală;
  • combate fenomenul de “flaking” (fărâmitarea cojii după coacerea finală);
  • sortimentație variată, într-un timp scurt.
  1. Nordix FF - Ameliorator pulverulent pentru aluaturi dospite congelate

Ca avantaje ale acestui produs enumerăm:

  • previne formarea cristalelor mari de gheață care “amenință” produsele în procesul de congelare și protejează celulele de drojdie;
  • asigură stabilitatea la congelare a aluatului dospit;
  • menține caracteristicile structurii glutenice după congelare, eliminând situațiile de indisponibilitate a unor produse;
  • păstrează prospețimea aluatului;
  • asigură o sortimentație variată proaspătă, într-un timp foarte scurt.
  1. Nordix Croissant MZ - Ameliorator pulverulent pentru croissante și aluaturi daneze nedospite congelate

Ca avantaje ale acestui produs enumerăm:

  • previne formarea cristalelor mari de gheață care apar în procesul de congelare și protejează celulele de drojdie;
  • menține caracteristicile structurii glutenice după congelare;
  • păstrează caracteristicile aluatului chiar și după o perioadă lungă de depozitare la congelator;
  • sortimentație mare disponibilă în orice moment: pot fi realizate produse finite proaspete într-un timp scurt;
  • conține sare.

Cele 4 soluții prezentate de Zeelandia pentru produse proaspete (baghete, franzele, chifle, cornuri etc.) realizate rapid și ușor, indiferent de momentul zilei, sunt rezultatul unei vaste experiențe în domeniu, datorită multiplelor teste efectuate la nivel internațional în laboratoarele Zeelandia din Germania, Olanda sau în brutării din Belgia, Norvegia, Ungaria și Japonia.

Optimizarea producției și vânzărilor, la îndemâna oricărui brutar.