Angajamente privind sustenabilitatea

Angajamentul nostru pentru generațiile viitoare

integrăm sustenabilitatea în tot ceea ce facem și să promovăm o cultura a companiei care să conducă la un comportament și un mod de gândire sustenabil.

La Zeelandia, credem în filosofia afacerilor sustenabile. Cu alte cuvinte, credem că pentru a avea cu adevarat succes trebuie să cream valoare pentru stakeholders și să avem un impact pozitiv pe termen lung asupra societății și a mediului înconjurător. Asta ne motivează, în fiecare zi.

Desigur, nu putem face asta singuri. De aceea lucrăm cu stakeholders și cu partenerii noștri din lanțul de aprovizionare. Scopul nostru este să ne integrăm responsabilitațile sociale în intregul lanț valoric. De la materii prime, de la furnizori și până la propriul proces de producție, clienții și consumatorii noștri.

Prioritățile noastre de CSR acoperă o gamă largă de spețe de mediu și sociale, grupate în cei doi piloni cheie ai eforturilor noastre CSR:

  • Mai bine pentru oameni (consumatori, angajați și comunități)
  • Mai bine pentru planetă (energie curată și zero deseuri)

Mai bine pentru oameni

Suntem o companie care pune accentul pe oameni. Ne pasă de starea de bine a fiecărei persoane cu care intrăm în contact. Fie că este vorba despre angajații noștri, clienții noștri sau comunitățile în care trăim și operăm.

<span/> <span><strong>Angajați</strong></span>
Angajați

Ne pasă de oamenii noștri, bunul nostru cel mai de preț, printr-un mediu de lucru sigur și plin de susținere, care le stimulează dezvoltarea profesională și personală. 

<strong>Consumatori<br/></strong>
Consumatori

Promovăm starea de bine a consumatorilor prin inovație, permițându-le clienților noștri să producă o mare varietate de produse de panificație mai sănătoase. 

<strong>Comunități</strong>
Comunități

Ne angajăm să sprijinim și să ajutăm comunitățile în care trăim și lucrăm.                                                                                                                    

Mai bine pentru planetă

Reducerea amprentei noastre de carbon asupra mediului necesită acțiuni urgente. Oricare ar fi provocarea cu care ne confruntăm sau soluția cu care venim: scopul nostru este de a servi interesele clienților, consumatorilor și ale planetei.

<strong>Energie </strong>Verde
Energie Verde

Ne angajăm să ne facem partea echitabilă în combaterea schimbarilor climatice, cu un accent special pe energia electrică regenerabilă și eficiența transportului. 

<strong>Zero </strong>Deșeuri 
Zero Deșeuri 

De la deșeuri alimentare și nealimentare până la soluții de ambalare durabile: ambiția noastră este să reducem și mai mult deseurile, să le sortăm și să le reutilizam cât mai mult posibil.

<strong>Achiziții </strong>Responsabile
Achiziții Responsabile

Ne străduim să ne reducem amprenta de CO2 și să abordăm preocupări precum biodiversitatea și defrișările prin selectarea cu atenție a partenerilor noștri de aprovizionare, a ingredientelor și a materialelor. 

Am făcut progrese mari în 2022.


În fiecare an, ne angajăm să ne îmbunătățim performanța în domenii precum reducerea CO2, eficiența energetică, utilizarea energiei regenerabile și a materiilor prime locale, precum și sanatatea și siguranța angajaților noștri și sprijinul pentru comunitatile noastre locale. Alte ambiții se concentrează pe anii următori. De exemplu, obiectivul nostru este să obținem o reducere cu 55% a emisiilor de CO2 (domeniul de aplicare 2)* până în 2030.

Puteți citi mai multe despre îmbunătățirile noastre de la an la an și despre obiectivele viitoare în Raportul nostru CSR 2022.

*Emisiile din domeniul de aplicare 2 sunt emisii indirecte de gaze cu efect de seră asociate cu achiziționarea de energie electrică, abur, caldură sau răcire.


Citiți Raportul de Responsabilitate socială corporativă