Angajamente privind sustenabilitatea

Angajamentul nostru
pentru generatiile viitoare

Sa integram sustenabilitatea in tot ceea ce facem si sa promovam o cultura a companiei care sa conduca la un comportament si un mod de gandire sustenabil.

La Zeelandia, credem in filosofia afacerilor sustenabile. Cu alte cuvinte, credem ca pentru a avea cu adevarat succes trebuie sa cream valoare pentru stakeholders si sa avem un impact pozitiv pe termen lung asupra societatii si a mediului inconjurator. Asta ne motiveaza, in fiecare zi.

Desigur, nu putem face asta singuri. De aceea lucram cu stakeholders si cu partenerii nostri din lantul de aprovizionare. Scopul nostru este sa ne integram responsabilitatile sociale in intregul lant valoric. De la materii prime, de la furnizori si pana la propriul proces de productie, clientii si consumatorii nostri.

Prioritatile noastre de CSR acopera o gama larga de spete de mediu si sociale, grupate in cei doi piloni cheie ai eforturilor noastre CSR:

  • Mai bine pentru oameni (consumatori, angajati si comunitati)
  • Mai bine pentru planeta (energie curata si zero deseuri)

Mai bine pentru oameni

Suntem o companie care pune accentul pe oameni. Ne pasa de starea de bine a fiecarei persoane cu care intram in contact. Fie ca este vorba despre angajatii nostri, clientii nostri sau comunitatile in care traim si operam.

Angajati

Ne pasă de oamenii nostri, bunul nostru cel mai de pret, printr-un mediu de lucru sigur si plin de sustinere, care le stimuleaza dezvoltarea profesionala si personala.

Consumatori

Promovam starea de bine a consumatorilor prin inovatie, permitandu-le clientilor nostri sa produca o mare varietate de produse de panificatie mai sanatoase.Comunitati

Ne angajam sa sprijinim si sa ajutam comunitatile in care traim si lucram.

                                                                                                                           

Mai bine pentru planeta

Reducerea amprentei noastre de carbon asupra mediului necesita actiuni urgente. Oricare ar fi provocarea cu care ne confruntam sau solutia cu care venim: scopul nostru este de a servi interesele clientilor, consumatorilor si ale planetei.

Energie
Verde

Ne angajam sa ne facem partea echitabila în combaterea schimbarilor climatice, cu un accent special pe energia electrica regenerabila si eficienta transportului.

Zero
Deseuri 

De la deseuri alimentare si nealimentare pana la solutii de ambalare durabile: ambitia noastra este sa reducem si mai mult deseurile, sa le sortam si sa le reutilizam cat mai mult posibil.Achizitii
Responsabile

Ne straduim sa ne reducem amprenta de CO2 si sa abordam preocupari precum biodiversitatea si defrisarile prin selectarea cu atentie a partenerilor nostri de aprovizionare, a ingredientelor si a materialelor.Am facut progrese mari in 2022


In fiecare an, ne angajam sa ne imbunatatim performanta in domenii precum reducerea CO2, eficienta energetica, utilizarea energiei regenerabile si a materiilor prime locale, precum si sanatatea si siguranta angajatilor nostri si sprijinul pentru comunitatile noastre locale. Alte ambitii se concentreaza pe anii urmatori. De exemplu, obiectivul nostru este sa obtinem o reducere cu 55% a emisiilor de CO2 (domeniul de aplicare 2)* pana in 2030.

Puteti citi mai multe despre imbunatatirile noastre de la an la an si despre obiectivele viitoare în Raportul nostru CSR 2022


*Emisiile din domeniul de aplicare 2 sunt emisii indirecte de gaze cu efect de sera asociate cu achizitionarea de energie electrica, abur, caldura sau racire.


Cititi Raportul de Responsabilitate sociala corporativa

11953 Zeelandia CSR Highlights_ro.jpg