Achizitii
Responsabile

Angajamentul nostru pentru
Achizitii responsabile

Ne propunem sa ne reducem amprenta de carbon si sa atenuam impactul negativ asupra climei cauzat de materiile noastre prime. Ne asumam responsabilitatea pentru încorporarea practicilor responsabile si durabile în procesele si deciziile noastre de achizitii.

Prin urmare, obiectivul nostru cu practici de aprovizionare durabila este sa stabilim relatii puternice, pe termen lung, cu furnizorii. Îmbunatatirea performantei pe probleme de mediu, sociale si etice este cruciala pentru dezvoltarea acestor relatii.        

Obiectivele noastre:

  • Sa continuam sa dezvoltam evaluarile de mediu și sociale ale furnizorilor prin diverse audituri anuale

  • 100% din uleiul de palmier achiziționat de Zeelandia Group in UE va fi doar certificat RSPO pana in 2023

  • 100% dintre furnizorii noștri de ingrediente, ambalaje, echipamente și bunuri comercializate sa semneze Codul de conduita pentru furnizori pana in 2023

wheat


Materiile prime

Ne straduim ca materiile noastre prime achizitionate sa fie produse in mod durabil, motivati prin aceasta atat de responsabilitatea noastra ca furnizor principal de ingrediente de panificatie, cat si de nevoia globala de a aborda provocarile de sustenabilitate din lantul de aprovizionare.

 

Ne propunem sa minimizam efectele noastre negative asupra climei prin aprovizionarea cu materii prime durabile, in special prin cumpararea numai a uleiului de palmier durabil certificat de RSPO. 

Avem ambitia de a incepe initiative locale de sustenabilitate in companiile si furnizorii nostri care ar putea face diferenta. de exemplu, Indonezia.


Furnizori și performanță CSR

Promovam comportamentul etic de-a lungul lantului nostru de aprovizionare pentru a ne asigura ca atat oamenii, cat si mediul sunt tratati cu respect, asigurand biodiversitatea si intreprinzand actiuni pentru a evita defrisarile.

Colaboram si mentinem un dialog deschis cu oamenii si furnizorii implicati in lantul nostru de aprovizionare. Lucram cu furnizori care impartasesc si se angajeaza sa respecte principiile noastre fundamentale, in cadrul propriei afaceri si de-a lungul lantului lor extins de aprovizionare.

Verificam alinierea si implementarea Politicii de achizitie responsabila si respectarea Codului nostru de conduita pentru furnizori folosind autoevaluarea furnizorilor si, in unele cazuri, audituri terte.

Ne asteptam ca furnizorii nostri esentiali sa aiba un abonament Sedex si sa-si deschida contul catre Zeelandia, acest lucru ne va permite sa luam decizii informate care sa contribuie la un lant de aprovizionare mai responsabil.


tropical forest with road

ellen-tea-farmer-kenya-pfloyd-scaled-1.jpg.optimal.jpg

Defrisari 

Cacao este un ingredient cheie in produsele noastre de patiserie.

Cultivarea arborelui de cacao ofera mijloace de trai pentru milioane de oameni, dar este, de asemenea, asociata cu probleme precum defrișarile, impactul asupra apei și incalcarea drepturilor omului. Deoarece ne angajam sa protejam resursele naturale, lucram cu furnizorii prin scheme de certificare de lunga durata, cum ar fi Rainforest Alliance.

Certificarea Rainforest Alliance ne permite sa luam masuri pentru a aborda aceste probleme sociale și de mediu pentru a crea un lant de aprovizionare durabil cu cacao. Ne angajam sa ne aprovizionam 100% cu cacao din surse certificate Rainforest Alliance pana in 2025.

Explore the Rainforest Alliance