Energie
Verde

Angajamentul nostru pentru
Energie Verde

Contribuim în mod activ la tranziția de la sursele de energie fosilă la sursele durabile și ne reducem consumul de energie acolo unde este posibil și fezabil. De exemplu, prin utilizarea mai multă energie regenerabilă și prin reducerea emisiilor din transport.   

Obiectivele noastre:

  • Indeplinirea obiectivelor stabilite în Acordul de la Paris din 2015: o reducere cu 55% a emisiilor pana în 2030 si neutralitatea climatica la nivelul UE pana în 2050;
  • Folosirea doar de energie (verde) din surse durabile pana la sfarsitul lui 2023;
  • Lansarea programul nostru „Panou solar pe fiecare acoperis”, care urmareste sa acopere >50.000 m2.


Panouri solare pe fiecare acoperiș 


Pentru a ne reduce emisiile de gaze cu efect de seră, căutăm continuu oportunități de a trece de la combustibili fosili la surse de energie regenerabilă, acolo unde putem. Și o strategie este să generăm noi înșine o astfel de energie. În 2020, am început un proiect la nivelul întregului grup pentru a instala panouri solare pe fiecare acoperiș adecvat.

În România, până la final de 2023, fabrica noastră din județul Iași va fi acoperită cu panouri solare.

Vom lansa treptat acoperișuri solare în următorii ani, în +10 țări. Utilizați linkul de mai jos pentru a afla cum acest proiect ambițios ne ajută să ne reducem amprenta asupra mediului.

Transport și călătorii


O proporție semnificativă din emisiile noastre de gaze cu efect de seră provine din transport și călătorii. Pentru a reduce aceste emisii, dezvoltăm o foaie de parcurs ambițioasă, dar realistă. Primul pas este măsurarea emisiilor noastre de CO2 din transport, la nivelul întregului grup, în 2023.

Între timp, obținem deja rezultate prin îmbunătățirea eficienței energetice a flotei noastre. De exemplu, derulăm un proiect pilot în care panourile solare sunt instalate pe acoperișurile camioanelor. De asemenea, optimizăm rutele de livrare.

Ne propunem ca la final de 2024 toată flota de mașini Zeelandia România (interne) să fie înlocuită cu autovehicule hibrid.