Energie
Verde

Angajamentul nostru pentru
Energie Verde

Contribuim în mod activ la tranziția de la sursele de energie fosilă la sursele durabile și ne reducem consumul de energie acolo unde este posibil și fezabil. De exemplu, prin utilizarea mai multă energie regenerabilă și prin reducerea emisiilor din transport.

  

Obiectivele noastre:

  • Indeplinirea obiectivelor stabilite în Acordul de la Paris din 2015: o reducere cu 55% a emisiilor pana în 2030 si neutralitatea climatica la nivelul UE pana în 2050.

  • Folosirea doar de energie (verde) din surse durabile pana la sfarsitul lui 2023.

  • Lansarea programul nostru „Panou solar pe fiecare acoperis”, care urmareste sa acopere >50.000 m2

clean energy - solar panels


Panouri solare pe fiecare acoperis 

Pentru a ne reduce emisiile de gaze cu efect de sera, cautam continuu oportunitati de a trece de la combustibili fosili la surse de energie regenerabila, acolo unde putem. Si o strategie este sa generam noi insine o astfel de energie. In 2020, am inceput un proiect la nivelul intregului grup pentru a instala panouri solare pe fiecare acoperis adecvat.

In Romania, pana la final de 2023, fabrica noastra din judetul Iasi va fi acoperita cu panouri solare. 

Vom lansa treptat acoperisuri solare in urmatorii ani, in +10 tari. Utilizati linkul de mai jos pentru a afla cum acest proiect ambitios ne ajuta sa ne reducem amprenta asupra mediului.


Transport si calatorii


O proportie semnificativa din emisiile noastre de gaze cu efect de sera provine din transport si calatorii. Pentru a reduce aceste emisii, dezvoltam o foaie de parcurs ambitioasa, dar realista. Primul pas este masurarea emisiilor noastre de CO2 din transport, la nivelul întregului grup, in 2023.

Intre timp, obtinem deja rezultate prin imbunatatirea eficientei energetice a flotei noastre. De exemplu, derulam un proiect pilot in care panourile solare sunt instalate pe acoperisurile camioanelor. De asemenea, optimizam rutele de livrare.

Ne propunem ca la final de 2024 toata flota de masini Zeelandia Romania (interne) sa fie inlocuita cu autovehicule hybrid.clean energy - transport zeelandia truck