Știri Știri

Grupul Zeelandia
obține certificarea
RSPO MB

Certificatul atestă contribuția companiei la conservarea mărfurilor agricole, ca proiect integrat în politica de sustenabilitate a companiei.

Grupul Zeelandia a obținut certificarea Sistemului de Echilibrare al Masei (MB), sistem ce aparține Mesei Rotunde pentru Uleiul de Palmier Sustenabil (RSPO). Conform acesteia, Zeelandia contribuie la conservarea mărfurilor agricole, ca proiect integrat în politica de sustenabilitate a companiei. Politica de sustenabilitate a companiei este cu atât mai importantă cu cât produsele de panificație fabricate de Zeelandia Olanda sunt folosite atât în Țările de Jos, cât și distribuite la filialele Zeelandia din întreaga lume.

La întrebarea “Care au fost motivele care au stat la baza certificării”, Directorul de Achiziții al Zeelandia Group, Hans van Ditmarsch, a afirmat că “Această certificare este foarte importantă atât pentru noi, cât și pentru clienții noștri care, la rândul lor primesc din partea consumatorilor o serie de cerințe în ceea ce privește produsul final.”

Conceptul de “sustenabilitate a uleiului de palmier” face referire la faptul că uleiul de palmier este procesat respectând principiile și criteriile stabilite de RSPO. Zeelandia s-a alăturat membrilor RSPO în 2011.

În prezent, nu toate produsele de ulei de palmier sunt viabile pentru certificarea RSPO. Produsele de pe plantațiile certificate RSPO sunt cumpărate conform așa-numitului sistem "Echilibrare a Masei". Sistemul comercial de Echilibrare a Masei constă în amestecarea uleiului de palmier sustenabil cu ulei de palmier obișnuit în timpul depozitării și transportului. Fiecare proces al amestecării uleiului durabil este declarat și înregistrat, până la procedura de rafinare.

Conform acestei proceduri, Zeelandia HJ Doeleman a fost recent auditată de către Uniunea de Control, cu scopul de a fi evaluat Sistemul Echilibrului Masei. Odată cu finalizarea cu succes a acestui audit, Zeelandia a primit certificarea sistemului de echilibrare a masei RSPO.

Grupul Zeelandia obține certificarea RSPO MB