Stiri

Grupul Zeelandia obtine certificarea RSPO MB

Certificatul atesta contributia companiei la conservarea mărfurilor agricole, ca proiect integrat în politica de sustenabilitate a companiei.

Grupul Zeelandia a obținut certificarea Sistemului de Echilibrare al Masei  (MB), sistem ce aparține Mesei Rotunde pentru Uleiul de Palmier Sustenabil (RSPO). Conform acesteia, Zeelandia contribuie la conservarea mărfurilor agricole, ca proiect integrat în politica de sustenabilitate a companiei. Politica de sustenabilitate a companiei este cu atat mai importanta cu cat produsele de panificatie fabricate de Zeelandia Olanda sunt folosite atat in Tarile de Jos, cat si distribuite la filialelor Zeelandia din intreaga lume.

La intrebarea “Care au fost motivele care au stat la baza certificarii”, Directorul de Achizitii al Zeelandia Group, Hans van Ditmarsch, a afirmat ca “Aceasta certificare este foarte importanta atat pentru noi, cat si pentru clientii nostri care, la randul lor primesc din partea consumatorilor o serie de cerinte in ceea ce priveste produsul final. ”

Conceptul de “sustenabilitate a uleiului de palmier” face referire la faptul ca uleiul de palmier este procesat respectand principiile si criteriile stabilite de RSPO. Zeelandia s-a alaturat membrilor RSPO in 2011.

In prezent, nu toate  produsele de ulei de palmier sunt viabile pentru certificarea RSPO. Produsele de pe plantatiile certificate RSPO sunt cumpărate conform asa numitului sistem "Echilibrare a Masei". Sistemul comercial de Echilibrare a Masei consta in amestecarea uleiului de palmier sustenabil cu ulei de palmier obisnuit in timpul depozitarii si transportului. Fiecare proces al amestecarii uleiului durabil este declarat si inregistrat, pana la procedura de rafinare.

Conform acestei proceduri, Zeelandia HJ Doeleman a fost recent auditata de catre Uniunea de Control, cu scopul de a fi evaluat Sistemul Echilibrului Masei. Odata cu finalizarea cu success a acestui audit, Zeelandia a primit certificarea sistemului de echilibrare a masei RSPO. 

Grupul Zeelandia obtine certificarea RSPO MB