Zero <strong>Deșeuri</strong> Zero <strong>Deșeuri</strong>

Zero Deșeuri

Angajamentul nostru pentru
reducerea deșeurilor

Reducem deșeurile în propriul proces de producție. Și contribuim la reducerea deșeurilor de-a lungul lanțului de aprovizionare, ajutând clienții și consumatorii să reducă risipa (de alimente). De exemplu, prin utilizarea materialelor de ambalare reciclabile.

Obiectivele noastre:

  • Să reducem risipa internă de alimente la 1% sau mai puțin din volumul vândut;
  • Să menținem deșeurile nesortate sub 10% din totalul deșeurilor, pentru a permite reciclarea;
  • Să sprijinim clienții noștri în reducerea/reutilizarea deșeurilor alimentare în operațiunile lor.

Risipa de alimente


Principala pârghie pe care o putem trage pentru a reduce risipa alimentară este optimizarea propriilor procese și planificare. De exemplu, prin reducerea volumului de produse aruncate din depozitele noastre atunci când depășesc data limită de vânzare.

Am redus deja cantitatea de deșeuri alimentare din propriile noastre operațiuni la 1% din volumul vândut. Vom încerca să reducem și mai mult această cifră. La urma urmei, fiecare kilogram economisit contribuie la o amprentă generală mai mică asupra mediului.

În același timp, până la 25% din alimente sunt irosite în alta parte a lanțului de aprovizionare. Am început un proiect pilot comun cu clienții pentru a analiza modalități prin care putem contribui la reducerea și prevenirea risipei alimentare în brutării.

Ambalaje durabile


Ambalajul are un impact mare asupra amprentei noastre de mediu. Reprezintă aproape toate deșeurile nealimentare pe care le introducem pe piață. Pentru a reduce acest flux de deșeuri, căutăm să reducem deșeurile, să înlocuim materialele cu alternative mai durabile și să promovăm reciclarea.

Ne-am stabilit obiective ambițioase pentru 2025:

  • Pentru a înlocui materialele existente cu hârtie și carton 100% certificate FSC, atunci când sunt disponibile;
  • Pentru a facilita reciclarea utilizând numai ambalaje monomateriale și asigurându-ne că 100% din ambalajele noastre oferă informații despre compoziția acestuia;
  • Să nu mai folosim aluminiu în ambalajele noastre.