Zero
Deseuri

Angajamentul nostru pentru
reducerea deseurilor


Reducem deseurile in propriul proces de productie. Si contribuim la reducerea deseurilor de-a lungul lantului de aprovizionare, ajutand clientii si consumatorii sa reduca risipa (de alimente). De exemplu, prin utilizarea materialelor de ambalare reciclabile.

Obiectivele noastre:

  • Sa reducem risipa interna de alimente la 1% sau mai putin din volumul vandut

  • Sa mentinem deseurile nesortate sub 10% din totalul deseurilor, pentru a permite reciclarea

  • Sa sprijinim clientii nostri in reducerea/reutilizarea deseurilor alimentare în operatiunile lor

zero waste - reduce food waste

Risipa de alimente

Principala parghie pe care o putem trage pentru a reduce risipa alimentara este optimizarea propriilor procese si planificare. De exemplu, prin reducerea volumului de produse aruncate din depozitele noastre atunci cand depasesc data limita de vanzare.

Am redus deja cantitatea de deseuri alimentare din propriile noastre operatiuni la 1% din volumul vandut. Vom incerca sa reducem si mai mult aceasta cifra. La urma urmei, fiecare kilogram economisit contribuie la o amprenta generala mai mica asupra mediului.

In acelasi timp, pana la 25% din alimente sunt irosite in alta parte a lantului de aprovizionare. Am inceput un proiect pilot comun cu clientii pentru a analiza modalitati prin care putem contribui la reducerea si prevenirea risipei alimentare in brutarii.
Ambalaje durabile

Ambalajul are un impact mare asupra amprentei noastre de mediu. Reprezinta aproape toate deseurile nealimentare pe care le introducem pe piata. Pentru a reduce acest flux de deseuri, cautam sa reducem deseurile, sa înlocuim materialele cu alternative mai durabile si sa promovam reciclarea.

Ne-am stabilit obiective ambitioase pentru 2025:

  • Pentru a înlocui materialele existente cu hartie si carton 100% certificate FSC, atunci cand sunt disponibile.
  • Pentru a facilita reciclarea utilizand numai ambalaje monomaterial si asigurandu-ne ca 100% din ambalajele noastre ofera informatii despre compozitia acestuia.
  • Sa nu mai folosim aluminiu în ambalajele noastre


zero waste - sustainable packaging