Rețete Rețete

Hazelnut Mini Eclair

Reteta

Grup Greutate / Volum Unitate Produs
Coajă de ecler 0,300 kg Jello Total
0,460 kg apă
0,050 kg unt
0,015 kg zahăr pudră
Cremă de alune de pădure 0,300 kg Chocolatier Nocciola Bianca
0,200 kg Rosette
Pralină din alune de pădure 0,400 kg zahăr
0,450 kg alune de pădure
păstaie de vanilie
Inserție de caise 0,300 kg Jam Extra Caise
Glazură și decor 0,500 kg Chocolatier Nocciola Bianca
alune de pădure, coapte

Mod de lucru

Coajă de ecler

Se mixează cu paleta ingredientele timp de 10 minute la viteză mare. Compoziția se toarnă în tava 60/40 pe pres de silicon cu microperforații, se dau cu Carlex Spray și se congelează. Coacerea se realizează în cuptor cu vatră, la temperatura de 190°C, timp de 45 minute.

Cremă de alune de pădure

Chocolatier Nocciola Bianca se aduce la temperatura de 33°C, apoi se încorporează în Rosette spumată.

Pralină de alune de pădure

Se face un caramel uscat, apoi încorporăm alunele de pădure sub amestec continuu, pentru acoperire completă cu caramel. După răcire, se pun în Thermomix pentru aproximativ 15–20 minute.

Glazură și decor

Aducem la temperatura de 28°C Chocolatier Nocciola Bianca și glazurăm cojile de ecler umplute anterior.

Mod de ansamblare:

  • coajă ecler

  • cremă

  • pralină

  • jeleu

  • glazură

  • decor

Hazelnut Mini Eclair