Rețete Rețete

Christmas Star

Reteta

Grup Greutate / Volum Unitate Produs
Aluat 1000 g faina 550
100 g Luxafresh Gold
25 g drojdie
40 g zahar
17 g sare
520 ml apa

Mod de lucru

Se framanta toate ingredientele la viteza 1 pentru aproximativ 6-7 minute, avand grija sa nu ramana portiuni de faina neomogenizate, dupa care se framanta pentru inca 5-6 minute la viteza 2, urmarind ca aluatul sa formeze o suprafata fina si sa devina elastic, semn ca s-a format glutenul. Temperatura ideala dupa framantare este de 26°C. 
 
Aluatul se lasa la o scurta perioada de relaxare pentru aproximativ 10 minute, dupa care se portioneaza in bucati de 70-90 g, in functie de sortimentul dorit, se modeleaza rotund si se lasa din nou la relaxat pentru o perioada de aproximativ 15-20 minute. 
Dupa relaxare, palinele se modeleaza in fitile, care mai departe se impletesc, dupa preferinte sau conform sortimentului dorit, si mai departe  se aseaza in tava spoita in prealabil cu Carlex Spray (solutie de demulare)
Dospirea finala se recomanda la 28-30°C, cu umiditate relativa de 70%, pentru 80-90 de minute. 
Inainte de coacere, pentru un aspect mai placut al produsului finit, impletiturile se pot spoi cu ou si decora cu diferite tipuri de seminte, fulgi de migdale, zahar decor, etc. 
Coacerea finala, se realizeaza la 190-200°C, pentru 20-25 de minute, in functie de cuptor si gramajul produsului, cu un abur moderat la inceputul coacerii. 
Christmas Star