Rețete Rețete

Petit Gâteau

Reteta

Grup Greutate / Volum Unitate Produs
Insert de Mere & Ghimbir 63 g piuree de mere
10 g zahar
1 g pectina
5 g suc de lamaie
1 g ghimbir
63 g mere cubulete
Blat 200 g Toffee Velevet Cake
26 g ulei
36 g apa
130 g oua
30 g nuci pecan
Gel Philadelphia 50 g lapte
23 g galbenus
18 g zahar
5 g suc lamaie
95 g Philadelphia
1 g xanthan
Glazura neutra 100 g Miroir Aroma Neutral
15 g apa
Glazura de ciocolata 200 g unt de cacao
200 g Arabesque Blanc 29
50 g nuci pecan, maruntite
Decor 300 g Rosette
2 g scortisoara
frunze de ciocolata temperata
foita de aur
felii de mar

Mod de lucru

Insert de Mere & Ghimbir 

Amestecați pectina cu zahărul. Încălziți la foc scăzut purée-ul de mere și ghimbirul. Când puree-ul atinge 25-30°C, adăugați în ploaie, ingredientele uscate. Fierbeți 1 minut. Luați de pe foc și adăugați sucul de lămâie și merele tăiate cubulețe. Am folosit forme de silicon de 3,5 cm ∅. Umpleți formele cu 16g/cavitate și congelați minim 2h.

Blat

Mixați ingredientele (mai puțin nucile) cu telul, la viteză medie, timp de 5 minute. Am folosit inele de inox de 4 x 8cm ∅. Umpleți cercurile până la jumătate din înălțimea lor și presărați cu nucile pecan. Coaceți la 180°C, 15-17 minute. Este gata atunci când suprafața devine aurie, iar la atingere, nu se lipește de degete. Sau puteți face testul cu betișorul. Cu o formă pentru tăiat de 2,5cm tăiați în centru, încă un cerc.

Gel Philadelphia

Amestecați gălbenușurile cu zahărul. Încălziți la foc mediu laptele. Turnați peste gălbenușuri puțin câte puțin, amestecând constant. Gătiti, la foc mic, amestecând constant cu o lingură de silicon, până ajunge la temperatura de 83-84°C sau este gata când “îmbracă” lingura și urma degetului rămâne curată. Luați de pe foc și adaugați brânza Philadelphia și sucul de lămâie. Omogenizați cu un blender vertical. Atunci când amestecul scade la aprox. 30°C, adăugați xanthan-ul și omogenizați din nou. Umpleți golurile din blat cu gelul de Philadelphia și congelați 3-4h.

Glazură neutră

Amestecați cele două ingrediente și încălziți la foc mediu până când atinge temperatura de aprox. 50-55°C. Scufundați semisferele de măr și așezați-le în centrul blatului, deasupra gelului de Philadelphia. Congelați din nou.

Glazură de Ciocolată:

Topiți la foc mediu untul de cacao. Luați-l de pe foc, adăugați-l peste ciocolata albă și omogenizați cu un blender vertical. Adăugați nucile. Folosiți glazura de ciocolată la 28ºC. Scufundați fiecare desert în glazura de ciocolată, folosindu-vă de marginile recipientului pentru a îndepărta excesul de la bază. Păstrați la frigider.

Decor

Mixați smântâna pentru frișcă Rosette la viteză medie, cu telul, până când este bătută. Transferați într-un poche cu vârf de petală. Decorați începând din centru, îmbrăcând sfera de mere cu petale, astfel încât să imitați aspectul unei flori.

 

 

 

 

 

 

 

Petit Gâteau