Rețete Rețete

Pumpkin Bread

Reteta

Grup Greutate / Volum Unitate Produs
Aluat 700 g faina 650
300 g faina grau dur
350 g Silkgrain Country Lane
100 g seminte de dovleac
18 g sare
10 g drojdie
3 g Taste&Texture
550 ml apa

Mod de lucru

Se framanta toate ingredientele, exceptand Silkgrai Country Lane si semintele de dovleac, timp de 7-8 minute la viteza 1, urmarind sa nu ramana portiuni de faina neomogenizate. Se continua framantarea la viteza 2, timp de 4-5 minute, urmarind ca aluatul sa devina elastic, semn ca s-a format glutenul, dupa care se incorporeaza in mai multi pasi, amestecul de seminte hidratat in maia - Silkgrai Ebony,  urmarind sa mentinem elasticitatea aluatului. In ultimul minut de framantare, se adauga si semintele de dovleac hidratate. Dupa framantare aluatul trebuie sa fie elastic, de consistenta moale, la o temperatura de 25-26°C. 
Aluatul astfel obtinut, se lasa la fementat intr-un vas, tapetat cu faina sau spoit cu ulei, si acoperit pentru a nu forma coaja, pentru 80-90 minute, la o temperatura de 27-28°C. In cazul in care, la finalul perioadei de fermentatie, aluatul nu are o energie suficienta, se recomanda  o impachetare la mijlocul perioadei de fermentatie. 
Dupa prima fermentatie, aluatul se rastoarna pe masa infainata, se divizeaza la 700g, pentru un produs finit de 600 g, avand grija sa mentinem structura aerata. Bucatile de aluat se modeleaza rotund prin apasare lejera, dar totusi suficient de energica astfel incat sa dam si rezistenta bucatii de aluat. De asemenea, si in aceasta faza este important sa mentinem structura aerata a aluatului astfel incat la final sa avem o alveolare placuta a miezului. 
Inainte de a fi puse la dospit, bucatile de aluat modelate rotund, se preseaza usor cu incheietura pe un pat de faina.
Dopsirea finala are loc la 28-30°C si 70-72% umiditate relativa a aerului, pentru aproximativ 45-60 de minute. Cu 10 minute inainte de finalul dospirii, bucatile de aluat se intor cu incheietura in sus pentru a da un aspect rustic produsului finit. 
Coacerea se realizeaza 210°C, cu abur la inceput, pentru 28-30 minute, cu deschiderea trapei de evacuare a umiditatii in ultimele 5 minute. 
Produsul finit, trebuie sa aiba un aspect rumen, rustic, coaja crocanta, cu usoare crapaturi la partea superioada datorate coacerii cu incheietura in sus, iar structura miezului sa fie alveolata.  
Pumpkin Bread