Rețete Rețete

Toffee Noel

Reteta

Grup Greutate / Volum Unitate Produs
Foaie cu aromă de toffee 500 g Toffee Velvet Cake
325 g ouă
65 g ulei
90 g apă
Mousse de ciocola și infuszie de nucșoară 200 g Panna Cotta
500 g Arabesque Lait 34
200 g Rosette
70 g masă gelatină
5 g nucșoară
Insersetie de mango 500 g Paletta Neutal
150 g apă
250 g Fruit Filling Mango
Glazură oglindă 100 g apă
140 g zahăr
50 ml lapte condesat
10 g gelatină
150 g Arabesque Blanc 29
15 g colorant alimentar

Mod de lucru

Foaie cu aromă de toffee:

Se mixează cu telul ingredientele timp de 5 minute la viteză medie, mai puțin uleiul, pe care îl adăugăm în ultimul minut. Compoziția se toarnă în tava 30/40, tapetată cu hârtie de copt. Coacerea se realizează la temperatura de 200°C, timp de 10-12 minute.

Mousse ciocolată lapte și infuzie de nucșoară:

Se topește Panna Cotta împreună cu Arabesque Lait 34 și nucșoara, apoi se încorporează în Rosette semispumată. La final, se adaugă masa de gelatină topită și se omogenizează lejer.

Inserție mango:

Se fierbe Paletta Neutral împreună cu apă, apoi se adaugă Fruit Filling Mango. Se omogenizează și se toarnă în formă, după care se dă la abatitor minim 3 ore sau până se stabilizează pentru a putea fi scos din formă.

Glazură oglindă:

Se fierbe un sirop din apă și zahăr, care se toarnă peste Arabesque Blanc 29 și laptele condensat. La final, se adaugă gelatina hidratată și se emulsionază cu ajutorul unui blender vertical pentru glazuri.

Mod de asamblare:
• cremă
• inserție
• cremă
• foaie
• glazură

Toffee Noel