Rețete Rețete

White Chocolate Babka

Reteta

Grup Greutate / Volum Unitate Produs
Aluat 1,000 kg făină
0,100 kg Korent Classic Panettone
0,150 kg zahăr
0,050 kg drojdie
0,012 kg sare
0,100 kg ouă
0,400 l apă/lapte
0,080 kg unt
Umplutură de mac 0,800 kg Jung Mohn Quick
0,500 l apă
0,100 kg albuș de ou
0,010 kg Flavour Lemon
Sirop 0,180 kg zahăr
0,220 kg apă
0,005 ml Flavour Rum

Mod de lucru

Malaxare viteza 1: se frământă la viteza 1, făina, Korent Clasic Panettone, drojdia, sarea și apa/laptele timp de 4-5 minute, până se formează o masă omogenă, după care se adaugă, pe rând, zahărul și oul și se continuă frământarea la viteza 1 până aluatul devine omogen.

Malaxare viteza 2: se frământă aluatul la viteza 2 timp de 3-4 minute, până devine elastic, semn că s-a dezvoltat glutenul, moment în care se adaugă untul temperat și se continuă frământarea până aluatul

devine omogen. Prima fermentare: aluatul obținut se lasă la fermentat într-un vas uns în prealabil cu ulei, la temperature ambientală, timp de 30 minute sau până se văd semne vizibile de început a fermentației. Divizare si modelare: se divizează la 400g, se modelează rotund.

Predospire: se lasă la predospit timp de 20-25 minute sau până devine suficient de relaxat pentru a putea fi întins cu ușurință acoperit cu o folie de plastic pentru a prinde crustă.

Umplutură de mac

Între timp, într-un vas se amestecă Mohn Quick cu apa, albușul și aroma până la omogenizare. Se recomandă ca umplutura de mac să fie preparată cu cel puțin 30 minute înainte de a fi utilizată.

Umplere si formare: se întinde bucata de aluat într-o foaie cât mai subțire și mai uniform posibil, după care se adaugă 300 g din umplutura de mac și se întinde într-un strat uniform iar la final se presară 50 g cuburi de lămâie confiată. Se rulează foaia în forma unui fitil, având grijă sa tensionăm ușor aluatul după fiecare rulare, astfel încât să obținem cât mai multe straturi, după care se taie pe longitudinală în 2 părți egale. Cele 2 fitile obținute în urma tăierii se împletesc și se așează în tava pulverizată în prealabil cu Carlex.

Dospirea finală: se recomandă 30°C pentru dospire și 78% umiditate relativă a aerului, pentru aproximativ 90 de minute.

Coacere: se coace la 180°C pentru aproximativ 30 de minute. Este importat ca la finalul coacerii, aluatul să nu fie foarte brun la culoare, astfel încât să se evidențieze cât mai bine straturile de aluat și cele de umplutură. Dacă se dorește un aspect de cub al produsului, la coacere se așează o tavă deasupra astfel încât să nu crească în înălțime.

Sirop

Într-un vas se caramelizează zahărul până prinde o culoare brun-roșcată, după care se adaugă apa și se mai fierbe la foc mic pentru a se topi zahărul în întregime. După coacere, se însiropează fiecare cozonac cu 50-70 g sirop.

Decor: după răcire, se poate decora cu Satina White și cuburi de lămâie confiată.

White Chocolate Babka