Rețete Rețete

Paine Rustica

Reteta

Grup Greutate / Volum Unitate Produs
Aluat 2 kg făină de grâu
0,100 kg Panomix Rustikorn Authentic
0,020 kg drojdie
0,040 kg sare
1,1 l apă

Mod de lucru


Se amestecă toate ingredientele până la obţinerea unui aluat bine dezvoltat. Temperatura aluatului trebuie să fie de 26-27°C. Se lasă aluatul la odihnă 7-10 minute, se divizează şi se lasă la predospit 10-15 minute, după care se modelează produsul dorit, care se va pune în forme speciale pentru dospire (formele fiind tapetate cu făină). Dospirea se va face în dospitor cu abur având umiditatea de 75% şi temperatura de 35-40°C, timp de 60-70 minute. După dospire, produsele se vor răsturna din formele pentru dospit direct pe tavă sau panacod, se vor cresta cu tăieturi în funcție de tipul aluatului şi se vor coace în cuptorul cu abur la 220-230°C, timp de 25 minute.

Paine Rustica

Produse

Panomix Rustikorn Authentic

Mix pulverulent pentru obținerea pâinii rustice cu secară.