Retete
Prăjitura Limette

Reteta

Grup Greutate / Volum Unitate Produs
Foaie de ruladă 0,600 kg Genoise ES
Foaie de ruladă 0,600 kg ouă
Crema 1 0,100 kg Presta Lemon
Crema 1 0,060 l apă
Crema 2 0,160 kg Zeesan Neutral
Crema 2 0,180 l apă
Crema 2 1,920 kg Rosette (spumată)
Crema 2 4 buc limete
Decor 4 buc limete
Decor 0,080 kg Paletta Coldjel

Mod de lucru

    Ingredientele pentru foi se mixează timp de 8-10 minute la viteza mare. Compoziţia se toarnă în tăvi tapetate cu hârtie de copt. Coacerea se realizează la temperatura de 200- 220 °C timp de 3-5  minute.
    Crema 2 se obţine prin  mixarea Zeesan-ului neutru cu apa, apoi se spumează uşor cu frişca, iar la sfârşit se adaugă coaja şi zeama limetelor.
    După răcire, foile se asamblează, între ele introducându-se crema 1. Peste ultima foaie de ruladă se adaugă crema 2. După răcire, se ornează cu felii de limete şi frunze de mentă.  Pentru menţinerea prospeţimii fructului, acesta se unge cu o peliculă de Paletta ColdJel.
    Din aceasta reţetă rezultă 40 de bucăţi.

Prăjitura Limette