Rețete Rețete

Cozonac cu vanilie

Reteta

Grup Greutate / Volum Unitate Produs
Aluat 0,100 kg Korent Vanilla
1 kg faina
0,080 kg drojdie
0,015 kg sare
0,220 kg zahar
0,400 l apa
0,080 kg Zela Creme 80
Umplutura de nuca 1 kg Umplutura de nuca
0,300 l apa
0,010 kg cacao

Mod de lucru

Umplutura de nuca

Se amesteca toate ingredientele pana la omogenizare. Umplutura obtinuta se lasa in repaus 10-15  minute inainte de a fi  utilizata.

Cozonac

Ingredientele pentru aluat se amesteca, exceptie facand margarina, se malaxeaza timp de 4-5 minute la prima viteza si 6-8 minute la viteza a doua, in functie de cantitatea de aluat. Margarina se adauga in ultimile 2-3 minute de malaxare. Aluatul obtinut se lasa la odihna timp de 15-20 de  minute. Se divizeaza la 0,550 kg, se modeleaza rotund si se lasa la predospit timp de 10-15 minute. Fiecare bila de aluat predospita se intinde in foaie, se adauga Crema de nuca pe fiecare foie si se ruleaza. Fitilul obtinut se taie in doua parti pe lungime si se impleteste. Formele de cozonac se introduc in  dospitor si se lasa  timp de 50-60 de minute. Dupa dospire se unge suprafata cu ou si se introduc in cuptor. Coacerea se realizeaza la temperatura de 170-180°C, timp de 40-45 de minute.

Cozonac cu vanilie