Melci cu măr și caramel sărat
Melci cu măr și caramel sărat
Reteta
| Grup | Greutate / Volum | Unitate | Produs |
|---|---|---|---|
| Aluat | 0,100 | kg | Premium Kalacsmix |
| 1,000 | kg | faina | |
| 0,050 | kg | drojdie | |
| 0,100 | kg | zahar | |
| 0,400 | l | apa | |
| 0,080 | kg | Zela Creme | |
| Umplutura | 0,600 | kg | Umplutură de mere și scorțișoară |
| 0,300 | kg | Cream Salted Caramel | |
| Decor | ou | spumat | |
| Caramel | |||
| Roasted Apple with Cinamon | |||
| Chocolina White | |||
| Mere feliate |
Mod de lucru
Ingredientele pentru aluat se amestecă, excepție făcând Zela Creme, se malaxează timp de 4-5 minute la prima viteza și 6-8 minute la viteza a doua. Zela Crème se adaugă în ultimile 2-3 minute de malaxare. Aluatul obținut se lasă la relaxat timp de 10-15 minute. Aluatul se întinde în foaie, se aplică umplutura în strat subțire, se rulează, se porționează și se așază apropiați în tavă. Se dau la dospitor, pentru 30-40 de minute. După dospire se unge suprafața cu ou și se dau la cuptor. Coacerea se realizează la temperatura de 200-220°C, timp de 18-20 de minute. După coacere și răcire, se toarnă pe toata suprafața Chocolina White încălzită și se decorează.
