Retete
Placinta moldovenesca cu dovleac

Reteta

Grup Greutate / Volum Unitate Produs
Aluat 0.500 kg faina
0.015 kg sare
0.015 kg drojdie
0.250 L apa
0.0150 kg Zela Pastry
Umplutura 0.500 kg Umplutura de dovleac
Decor

Mod de lucru

Ingredientele, exceptie facand Zela Pastry 80, se malaxeaza timp de 5 minute la prima viteza si 6 minute  la viteza a doua. Aluatul obtinut  se lasa 10 minute in repaus, apoi se adauga Zela Pastry 80  si se impatureste de 2 ori in 4 cu repaus intre turari  de minim 15 de minute. Se lasa la rece cca 20 minute, apoi se intinde in foaie, se adauga Umplutura si se ruleaza foarte strans. Se asaza rulourile pe tava si se introduc in dospitor pentru 20-25 de minute. La final se unge suprafata cu ou. Coacerea se realizeaza la temperatura de 220°C timp de aproximativ 16-18  minute.

 

Placinta moldovenesca cu dovleac

Produse

Umplutura de dovleac

Umplutura cu un continut mare de dovleac, fara vreo pregatire in prealabil, este gata de utilizat in patiserie si cofetarie, pentru umplerea produselor care sunt supuse ulterior unui tratament termic sau a celor gata pentru consum.