Știri Știri

Gemurile si
umpluturile de
ultima generatie

Cand vine vorba de umpluturi, producatorul industrial trebuie sa aiba la dispozitie o varietate de optiuni, pentru a se asigura ca poate obtine rezultatul de care are nevoie. Aici vin in ajutor produsele de la Zeelandia.

Cand vine vorba de umpluturi, producatorul industrial trebuie sa aiba la dispoziţie o varietate de opţiuni, pentru a se asigura ca poate obţine rezultatul de care are nevoie. Aici vin in ajutor produsele de la Zeelandia.

Cu un portofoliu ce include preparate din fructe cu  Brix crescut (concentraţia in zahar exprimata in grade Brix) - in cazul gemurilor- şi cele cu Brix scazut - in cazul umpluturilor de fructe- sau  glazuri şi jeleuri cu fructe, Zeelandia ofera producatorului industrial o vasta gama de opţiuni.

Şi totuşi, „pentru a obţine cele mai bune soluţii in producţie, nimic nu poate inlocui soluţiile personalizate”, afirma Directorul Internaţional de Management al Produsului, Marc Cuypers.

"Cheia pentru un produs finit de inalta calitate consta in interconectarea caracteristicilor produselor noastre cu cele ale proceselor de producţie ale clienţilor, ţinand cont totodata de cerinţele calitative ale produsului  finit.  Cred cu tarie ca, prin crearea unei valori adaugate cat mai mari, putem ajuta clienţii sa realizeze economii substanţiale in procesele lor de producţie. Rezultatul net consta in competitivitatea pe care o caştiga clienţii noştri."

Produsele personalizate

" Daca iţi doreşti sa asiguri un proces de producţie fluent şi eficient, cu pierderi minime şi  sa obtii produse de calitate superioara, este important sa conştientizezi faptul ca in multe cazuri nu exista o aşa numita soluţie <<la cheie>>”.

Modul in care un gem sau o umplutura de fructe se comporta in timpul coacerii este in mare parte determinat de modalitatea de utilizare şi de cum „interacţioneaza” cu aluatul in cadrul diverselor etape din procesul de fabricare.

Principalul atu al companiei noastre  consta in faptul ca inţelegem in detaliu acea „interacţiune”, in aşa fel incat putem personaliza produsul in funcţie de specificul proceselor de producţie ale fiecarui client. Spre exemplu, am dezvoltat o pasta de fructe personalizata, pentru utilizare in batoanele cu fructe. Intrucat aceste batoane sunt create prin co-extrudarea aluatului şi a pastei de fructe, a trebuit sa echilibram perfect vascozitatea şi activitatea apei din pasta de fructe cu cea a aluatului. Acesta este doar unul dintre aspectele pe care trebuie sa le luam in considerare in ceea ce priveşte acest proiect.  

Pentru producatorii industriali care prelucreaza cantitaţi mari de gemuri sau umpluturi, o provocare in plus este aceea de a asigura o calitate constanta pe intregul flux de producţie, mai ales cand lucrezi cu un produs natural. De exemplu, daca vreţi o umplutura de mere pentru aplicaţii  bazate pe procese intrerupte (aluaturi refrigerate, congelate, precoapte), care sa-şi pastreze textura, dar şi consistenta crocanta dupa ce a fost congelata, apoi decongelata, procesata şi coapta, trebuie sa incepeţi prin a selecta merele ce prezinta pulpa cu textura ferma optima. Acest lucru inseamna, la randul sau, ca este foarte important sa controlezi intregul proces de producţie. In aceasta idee, chiar de la inceputul procesului, incepem prin a controla fiecare lot de fructe care ajunge la noi, masurand cat mai multe obiective şi parametri specifici posibili.

Pe langa selectarea atenta a materiei prime, atunci cand procesam fructele dorim sa asiguram un produs perfect, fara samburi sau parţi nedorite. In acest scop am introdus recent un echipament de ultima generaţie, cu monitorizare bazata pe ghidare cu laser, pentru filtrarea corpurilor straine care provin din materiile prime.

Alte inovaţii pe care le-am implementat in procesul nostru de producţie au rolul de a intampina nevoile specifice identificate in  piaţa. Spre exemplu, liniile noastre de producţie sunt programate sa prelucreze fructele fara sa le deterioreze, astfel incat sa putem furniza umpluturi cu fructe cat mai intregi.

In ceea ce priveşte tendinţa tot mai accentuata de solicitare de produse „clean label” ( cu „eticheta curata”- fara aditivi artificiali) putem spune ca gemurile şi umpluturile de acest tip incep sa se inscrie in randul produselor de masa, crescand tot mai mult in topul preferinţelor consumatorilor. Şi suntem pregatiţi pentru asta, intrucat inca de acum putem furniza produse din aceasta categorie in varianta „eticheta curata”,  folosind coloranţi, fibre şi pectine naturale.

 Am fost, de asemenea, printre primii in crearea unui proces de producţie 100% aseptic pentru produsele fara conservanţi. In plus, am dezvoltat şi o soluţie patentata pentru ambalarea de umpluturi de fructe in containere mari, aseptice, fara a adauga vreun conservant, cu un termen de valabilitate de doi ani la temperatura mediului ambiant.

Acestea sunt tipurile de valoare adaugata pe care dorim sa le implementam pentru clienţii noştri: inovaţii care au un impact pozitiv puternic asupra produselor finite şi implicit asupra succesului afacerii acestora.

Gemurile si umpluturile de ultima generatie