Știri Știri

Inovaţia şi respectarea măiestriei
brutarilor,
factori cheie ai dezvoltării unei afaceri

După mai bine de 100 de ani, produsele companiei şi conceptele de marketing, răspund gusturilor locale şi nevoilor brutarilor în peste 100 de ţări.

A fi un brand premium în lumea ingredientelor pentru brutărie presupune mai mult decât un simplu portofoliu de produse de înaltă calitate. “Ingredientele pentru brutărie pot face parte din categoria celor de larg consum, dar există un potenţial uriaş pentru inovaţie în ceea ce le priveşte, dacă te uiţi dincolo de ingredientele în sine şi îţi concentrezi atenţia mai mult pe provocările cărora brutării trebuie să le facă faţă” afirmă directorul General al Zeelandia Group, Roelof Krist.

Împreună cu directorul Comercial pentru Strategie şi Dezvoltare al Zeelandia Group, Guido Janssen, el explică strategia de inovare a companiei.

“După mai bine de 100 de ani, ingredientele companiei - soluţii pentru procesul de coacere - şi conceptele de marketing, răspund gusturilor locale şi nevoilor brutarilor în peste 100 de ţări, în timp ce extinderea la nivel mondial este un obiectiv strategic cheie; pe lângă acestea, Zeelandia pune la dispoziţia clienţilor cunoştinţe şi o experienţă internaţională acumulată în 113 ani de la înfiinţarea companiei.”

Un alt domeniu în care Zeelandia îşi dezvoltă continuu strategia pe termen lung este inovarea produselor companiei, aşa cum evidenţiază şi Guido Janssen. “Inovaţiile, atât în rândul produselor, cât şi în rândul proceselor, sunt esenţiale. Chiar dacă ingredientele sunt de larg consum, întotdeauna este loc de mai multă inovaţie în ceea ce le priveşte, iar noi dorim să exploatăm din plin aceste posibilităţi de inovare şi să ne întărim continuu poziţia ca brand premium. Pentru mulţi dintre clienţi o dublă provocare este aceea de a reduce costurile şi de a creşte calitatea şi diversitatea gamei lor de produse. Produsele şi soluţiile inovatoare îi pot ajută în această privinţa. "

“Strategia de inovare a Zeelandia - după cum afirmă Janssen - este centrată în jurul a o serie de teme bine stabilite, care pun la dispoziţia brutarilor modalităţi specifice de creştere a competitivităţii.” O parte dintre acestea (Autenticitate, pe de o parte şi Sănătate şi Nutriţie, de cealaltă parte) sunt inspirate de tendinţele de consum şi au dus la inovaţii, cum ar fi maiaua potrivită pentru orice nevoie şi în acelaşi timp autentică, Amore, şi amelioratorii ce sprijină brutării în crearea unor pâini desăvârşite, printre care se numără şi Master Pano.

"Promisiunea noastră de bază nu constă  doar în oferirea de ingrediente de cea mai bună calitate, ci şi în sprijinirea clienţilor noştri în creşterea profitabilităţii. Nu poţi face acest lucru fără o analiză, în prealabil, a nevoilor şi a preferinţelor consumatorilor. În consecinţă, sprijinim brutarii atât în eficientizarea procesului de producţie, cât şi în creşterea vânzărilor. Acest lucru implică şi dezvoltarea de concepte de marketing pentru produsele lor finite, iar pentru mulţi clienţi, acest aspect aduce o valoare adăugată reală. Putem oferi informaţii profesionale de piaţă, abilităţi de marketing şi nu în ultimul rând, cunoştinţele şi experienţa reţelei noastre globale de vânzări."

Aş spune că unul dintre principiile-cheie ale strategiei noastre de inovare este respectarea expertizei şi măiestriei profesionale a brutarului. "Da, ne dorim să-i ajutăm pe brutari să facă procesul de coacere cât mai eficient posibil şi, de asemenea, să le uşurăm activitatea, respectându-le în acelaşi timp munca şi cunoştinţele.” În această serie, de facilitare a muncii şi sprijinirii în activitatea pe care brutării o desfăşoară, se înscrie şi Master Pano, amelioratorul pentru panificaţie ce ajută brutarii în crearea unei pâini desăvârşite, prin facilitarea considerabilă a muncii şi a procesului de producţie. Deşi anul acesta recolta de grâu a fost una bogată în cele mai multe zone ale ţării, calitatea făinii variază, în funcţie de condiţiile meteorologice sau de alţi factori care îi schimbă caracteristicile. Master Pano vine în întâmpinarea problemelor prin asigurarea unui volum mare pâinii şi garantarea toleranţei la frământare şi dospire. De asemenea, un alt atu al amelioratorului este şi  ajutorul pe care îl oferă la realizarea aluatului, făcându-l extensibil şi uscat, aspect ce are o mare influenţă în prelucrarea mecanică, fără riscuri. Master Pano este unul dintre produsele rezultate din experienţa de zeci de ani a companiei şi a cunoştinţelor dezvoltate continuu pe parcursul timpului. Datorită acestei experienţe şi cunoştinţe, oferă brutarilor o serie de oportunităţi în ceea ce priveşte experimentarea şi crearea propriilor produse finite, le permite să inoveze.

Inovaţia şi respectarea măiestriei brutarilor,  factori cheie ai dezvoltării unei afaceri