Rețete Rețete

Chocolate Easter Delight

Reteta

Grup Greutate / Volum Unitate Produs
Aluat 0,750 kg Vero Dark Select
0,500 kg ouă
0,100 kg apă
0,300 kg ulei
Cremă 2,000 kg Rosette
1,000 kg Arabesque Noir 58
0,160 kg gălbenuș de ouă
0,440 kg cuburi de portocală

Mod de lucru

Blat

În vasul mixerului planetar se cântăresc toate ingredientele și se mixează cu paleta timp de 1 minut la viteza mică și 5-6 minute la viteza medie/ mare. Într-o tavă rotundă, spoită în prealabil cu Carlex, cu diametrul de 21 cm și înălțimea de 4 cm, se toarnă 250 g de compoziție (compoziția este pentru 6 tăvi). Se coc la 190-200°C pentru aproximativ 16-18 minute.

Crema de ciocolată

Într-un vas cu fund gros se aduce la fierbere Rosette, după care se adaugă ciocolata Arabesque Noir 58 și se amestecă până când se topește în totalitate ciocolata iar crema are un aspect omogen, moment în care se adaugă și gălbenușurile treptat prin amestecare continuă.

La final, se adaugă și cuburile de portocală.

Din crema obținută, se adaugă câte 600 g peste fiecare blat (6 porții) și se mai coace pentru aproximativ 10-12 minute la 180°C.

După răcire, se lasă la frigider pentru cel puțin 6 ore, după care se decorează după inspirație.

Chocolate Easter Delight

Produse

Rosette

Bază pentru cremă aerată dulce cu grăsime vegetală, tratată UHT (imitație de frișcă).

Arabesque Noir 58

Ciocolată cu 58% cacao în substanță uscată, pentru umplerea și glazurarea produselor de cofetărie.

Vero Dark Select

Mix pulverulent cu pudră de cacao, destinat foilor de prăjituri și checurilor, cu textură umedă.