Chocolate Easter Delight
Chocolate Easter Delight
Reteta
Grup | Greutate / Volum | Unitate | Produs |
---|---|---|---|
Aluat | 0,750 | kg | Vero Dark Select |
0,500 | kg | ouă | |
0,100 | kg | apă | |
0,300 | kg | ulei | |
Cremă | 2,000 | kg | Rosette |
1,000 | kg | Arabesque Noir 58 | |
0,160 | kg | gălbenuș de ouă | |
0,440 | kg | cuburi de portocală |
Mod de lucru
Blat
În vasul mixerului planetar se cântăresc toate ingredientele și se mixează cu paleta timp de 1 minut la viteza mică și 5-6 minute la viteza medie/ mare. Într-o tavă rotundă, spoită în prealabil cu Carlex, cu diametrul de 21 cm și înălțimea de 4 cm, se toarnă 250 g de compoziție (compoziția este pentru 6 tăvi). Se coc la 190-200°C pentru aproximativ 16-18 minute.
Crema de ciocolată
Într-un vas cu fund gros se aduce la fierbere Rosette, după care se adaugă ciocolata Arabesque Noir 58 și se amestecă până când se topește în totalitate ciocolata iar crema are un aspect omogen, moment în care se adaugă și gălbenușurile treptat prin amestecare continuă.
La final, se adaugă și cuburile de portocală.
Din crema obținută, se adaugă câte 600 g peste fiecare blat (6 porții) și se mai coace pentru aproximativ 10-12 minute la 180°C.
După răcire, se lasă la frigider pentru cel puțin 6 ore, după care se decorează după inspirație.