Rețete Rețete

Cheese Easter Delight

Reteta

Grup Greutate / Volum Unitate Produs
Aluat 0,500 kg Bratislava Pastry Mix
0,500 kg făină tip 550/480
0,030 kg drojdie
0,370 kg unt 82%
0,270 kg apă
Umplutură de brânză 2,000 kg brânză proaspătă de vaci
0,800 kg Cheesekrem
0,800 kg smântână
1,000 kg ouă
0,200 kg zahăr
0,160 kg amidon de cartofi
0,025 kg Flavour Vanillie
Decor Mont Blanc Schnee

Mod de lucru

Aluat

Preparare aluat: se mixează toate ingredientele timp de 5-6 minute la viteza 1 și 2-3 minute la viteza 2. Divizare și modelare: aluatul obținut se divizează la 0.2 kg și se modelează rotund. Pauza la rece: bucățile de aluat modelate rotund se lasă la 5°C timp de 45-60 minute.

Crema de brânză

Prepararea cremei de brânză: se amestecă toate ingredientele, la mixerul planetar, cu paleta, la viteza mică, timp de 4-5 minute. Modelare și ansamblare: bucățile de aluat se iau de la frigider și se întind sub forma de foaie la o dimensiune care să acopere o tavă rotundă cu diametrul de 21 cm și înălțimea de 4 cm.

Foaia obținută de așează în tava pulverizată în prealabil cu Carlex și se fasonează pe margini pentru un aspect mai uniform. Pentru fiecare foaie pregătită ca mai sus, se adaugă 0.6 kg cremă de brânză și se uniformizează în tavă cu ajutorul unei spatule sau gripci. Înainte de coacere, se spoiesc cu un strat fin de ou melanj.

Coacere: se coc pentru 60-70 minute la 150°C cu ventilația la minimum.

Decorare

După răcire, se pudrează cu Mont Blanc Schnee.

Sweet Cheese Easter Delight