Rețete Rețete

Panettone

Reteta

Grup Greutate / Volum Unitate Produs
Aluat 0,100 kg Korent Classic Panettone
1 kg faina
0,080 kg drojdie
0,015 kg sare
0,220 kg zahar
0,400 l apa
0,080 kg Zela Creme 80
Umplutura de nuca 1 kg Walnussfulle Premium
0,600 l apa
0,030 kg cacao
0,050 kg Flavour Rum

Mod de lucru

Umplutura de nuca

Se amesteca toate ingredientele pana la omogenizare. Umplutura obtinuta se lasa in repaus 10-15 minute inainte de a fi utilizata.

Mod de lucru

Ingredientele pentru aluat, cu exceptia margarinei, se malaxeaza timp de 4-5 minute la prima viteza si 5-6 minute la viteza a doua, in functie de cantitatea de aluat. Zela Creme 80 se adauga in ultimile 2-3 minute de malaxare. Aluatul obtinut se lasa la odihna intr-un vas acoperit, timp de 40-60 de minute. Se divizeaza la 0,500 kg, se modeleaza rotund si se lasa la predospit timp de 10-15 minute. Fiecare bila de aluat predospita se imparte in doua, se intinde in foaie, se adauga umplutura de nuca pe fiecare foie, se ruleaza, se impletesc fitilele doua cate doua si se asaza in forma circulara. Tavile se introduc in dospitor si se lasa timp de 60-70 de minute. Dupa dospire se unge suprafata cu ou, se decoreaza si se introduc formele in cuptor. Coacerea se realizeaza la temperatura de 170-180°C, timp de 30-40 de minute.

Panettone

Produse

Korent Classic Panettone

Mix pulverulent pentru specialități obținute din aluaturi dulci cu aromă de vanilie.

Classico E-free

Mix pentru fabricarea specialităților tip Panettone și a produselor de patiserie dospite.

Korent Panettone

Mix pulverulent pentru specialități din aluaturi dulci.