Știri Știri

Zeelandia
susţine
alimentaţia
sănătoasă

Zeelandia spune ADIO coloranţilor artificiali.

În 2007 Universitatea Southampton din Marea Britanie a publicat rezultatele unui studiu privind implicaţiile coloranţilor alimentari asupra sănătăţii consumatorilor. Concluziile au arătat că o parte din coloranţii alimentari, respectiv cei din categoria AZO, au ca posibil efect hiperactivitatea la copii.
    
Ca un rezultat la aceste cercetări, FSA din Marea Britanie (Agenţia de standardizare a alimentelor) a interzis folosirea tuturor coloranţilor AZO în produsele alimentare de pe piaţa din M. Britanie. În ţările membre ale Uniunii Europene, Parlamentul European a emis un act normativ, care prevede ca toate produsele alimentare care conţin coloranţi AZO şi sunt fabricate după data de 20 Iulie, au obligaţia să aibă inscripţionat mesajul de avertisment: “poate afecta negativ activitatea copiilor şi atenţia acestora”.  


Întrucât Zeelandia doreşte să promoveze numai produse alimentare care nu dăunează sănătăţii consumatorilor, s-a luat decizia la nivelul întregului grup, să se elimine folosirea coloranţilor de tip AZO şi să se folosească numai coloranţi naturali, care să nu aibă niciun impact negativ asupra sănătăţii consumatorilor.

Coloranţii care pot provoca efecte adverse atenţiei şi activităţii copiilor sunt:
E110 (Galben portocaliu sau Glaben sunset FCF sau Galben Orange S)

E 122 (Azorubină sau Carmoizină)

E 129 (Roşu allura AC)

E 102 (Tartrazină)

E 124 (Roşu Ponceau 4R sau Roşu coşenilă)

E 104 (non AZO – Galben de chinolină).

Zeelandia România a finalizat încă din luna Iunie 2010 procesul de înlocuire al coloranţilor de tip AZO cu cei naturali, astfel încât sortimentaţia standard de produse Zeelandia nu mai conţine niciunul dintre coloranţii incriminaţi de studiul Universităţii Southampton.

Suntem convinşi că şi dumneavoastră veţi fi alături de noi şi veţi refuza să folosiţi coloranţii de tip AZO care dăunează sănătăţii copiilor.

Pentru mai multe informaţii despre acest subiect, vă rugăm să contactaţi departamentul de informaţii produs la rnd@zeelandia.ro. 

Zeelandia susţine alimentaţia sănătoasă