Știri Știri

Zeelandia
susţine
alimentaţia
sănătoasă

Zeelandia spune ADIO coloranţilor artificiali.

În 2007 Universitatea Southampton din Marea Britanie a publicat rezultatele unui studiu privind implicațiile coloranților alimentari asupra sănătății consumatorilor. Concluziile au arătat că o parte din coloranții alimentari, respectiv cei din categoria AZO, au ca posibil efect hiperactivitatea la copii.

Ca un rezultat la aceste cercetări, FSA din Marea Britanie (Agenția de standardizare a alimentelor) a interzis folosirea tuturor coloranților AZO în produsele alimentare de pe piața din M. Britanie. În țările membre ale Uniunii Europene, Parlamentul European a emis un act normativ, care prevede ca toate produsele alimentare care conțin coloranți AZO și sunt fabricate după data de 20 Iulie, au obligația să aibă inscripționat mesajul de avertisment: “poate afecta negativ activitatea copiilor și atenția acestora”.

Întrucât Zeelandia dorește să promoveze numai produse alimentare care nu dăunează sănătății consumatorilor, s-a luat decizia la nivelul întregului grup, să se elimine folosirea coloranților de tip AZO și să se folosească numai coloranți naturali, care să nu aibă niciun impact negativ asupra sănătății consumatorilor.

Coloranții care pot provoca efecte adverse atenției și activității copiilor sunt:

  • E110 (Galben portocaliu sau Galben sunset FCF sau Galben Orange S)
  • E122 (Azorubină sau Carmoizină)
  • E129 (Roșu allura AC) E102 (Tartrazină)
  • E124 (Roșu Ponceau 4R sau Roșu coșenilă)
  • E104 (non AZO – Galben de chinolină).

Zeelandia România a finalizat încă din luna Iunie 2010 procesul de înlocuire al coloranților de tip AZO cu cei naturali, astfel încât sortimentația standard de produse Zeelandia nu mai conține niciunul dintre coloranții incriminați de studiul Universității Southampton. Suntem convinși că și dumneavoastră veți fi alături de noi și veți refuza să folosiți coloranții de tip AZO care dăunează sănătății copiilor. Pentru mai multe informații despre acest subiect, vă rugăm să contactați departamentul de informații produs la rnd@zeelandia.ro.

Zeelandia susţine alimentaţia sănătoasă